Αρχική / Επικαιρότητα / Αισιοδοξία από Σαρηγιάννη: «Στα τέλη Ιανουαρίου μπορούμε να φτάσουμε και κάτω από 3.000 κρούσματα»

Αισιοδοξία από Σαρηγιάννη: «Στα τέλη Ιανουαρίου μπορούμε να φτάσουμε και κάτω από 3.000 κρούσματα»

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης εμφανίστηκε αισιόδοξος καθώς, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, σχολίασε ότι έχουμε αφήσει πίσω τις προβλέψεις για 50.000 κρούσματα και, σε 2 εβδομάδες, είναι πιθανό να φτάσουμε κάτω από τα 3.000 κρούσματα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο καθηγητής, βρισκόμαστε σε φάση ύφεσης και μπορούμε πλέον να μιλάμε για αποκλιμάκωση, η οποία ήρθε 8 με 10 ημέρες νωρίτερα.

Όπως σημειώνει ο κ. Σαρηγιάννης, η ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών ήταν εκείνη που οδήγησε αυτό το κύμα, με τους περισσότερους να περνούν ασυμπτωματικά την νόσο – γεγονός που δείχνει ότι τα κρούσματα ενδεχομένως να ήταν και διπλάσια.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι σήμερα οι αριθμοί θα κινηθούν γύρω στα «22.000 κρούσματα και κάτι», λέγοντας παράλληλα ότι στα τέλη του Ιανουαρίου, αν διατηρήσουμε τα μέτρα και τα τηρήσουμε όπως τα τηρήσαμε φοβούμενοι την περίοδο των εορτών, μπορούμε να φτάσουμε κάτω από τα 3.000 κρούσματα.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να συνεχίσει ο εμβολιασμός, σημειώνοντας ότι, παρόλο που η Όμικρον έχει ηπιότερα χαρακτηριστικά, ο κίνδυνος νοσηλειών υπάρχει.

Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης αναγνώρισε ότι η τηλεργασία υπήρξε όντως βοηθητική. «Η στρατηγική των πολλαπλών γραμμών άμυνας είναι η σωστή», κατέληξε.

Check Also

Πλεύρης: «Η υπόθεση Novartis είναι και σκάνδαλο, και σκευωρία»

Για τις αποφάσεις που αναμένονται σχετικά με τις μάσκες, για το τι μέλλει γενέσθαι με …