Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Weekends of Life: Εθελοντική αιμοδοσία στο Μοσχάτο το Σαββατοκύριακο 5-6 Ιουνίου

Weekends of Life: Εθελοντική αιμοδοσία στο Μοσχάτο το Σαββατοκύριακο 5-6 Ιουνίου

Το Σάββατο 5 Ιουνίου και την Κυριακή 6 Ιουνίου (ώρες 10:00 – 14:00) θα πραγματοποιηθεί στο Μοσχάτο δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, για την ενίσχυση των μειωμένων αποθεμάτων αίματος λόγω της πανδημίας Covid-19. Η δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», με την πολύτιμη υποστήριξη της Teleperformance Greece, στο πλαίσιο της δράσης “Weekends of Life”.

Το Μοσχάτο αποτελεί έναν από τους συνολικά 9 σταθμούς του κύκλου δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας με τίτλο Weekends of Life, με στόχο την άμεση ενίσχυση των παιδιών και των ενηλίκων που έχουν ανάγκη για αίμα.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις πρωτοφανείς ελλείψεις που έχουν προκύψει στα αποθέματα αίματος του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω της πανδημίας Covid-19, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εντείνει τις ήδη υφιστάμενες δράσεις του σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία. Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΚΕΑ, από 1.500 αιμοληψίες/ημέρα, πλέον υλοποιούνται μόλις 800/ημέρα. Με δεδομένη, λοιπόν, την κάθετη πτώση των αιμοληψιών  και αναγνωρίζοντας την άμεση και επείγουσα ενίσχυσή τους, ο Οργανισμός ενώνει τις δυνάμεις του με την εταιρεία Teleperformance Greece, η οποία, συνεπής στην κοινωνική προσφορά της, στηρίζει ενεργά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και, εν προκειμένω, τις δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου 2021 θα πραγματοποιηθούν 9 διήμερες δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας σε Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων του Νοτίου Τομέα Αθηνών και Πειραιώς, καθώς επίσης στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη.

Όπως γίνεται σε όλες τις δράσεις “Weekends of Life”, η συγκέντρωση μονάδων αίματος θα πραγματοποιηθεί με τήρηση αυστηρών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής στην Κινητή Μονάδα ΟΔΥΣΣΕΑΣ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού, η οποία θα βρίσκεται σταθμευμένη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Teleperformance στο Μοσχάτο (Teleperformance Greece – Ariston, Λεωφ. Πειραιώς 69).

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, θα τηρηθούν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες για τη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής τους, όπως αυτοί ορίζονται από το ΕΚΕΑ:

  • Ραντεβού προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού. Τα ραντεβού ορίζονται από τους εθελοντές αιμοδότες μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλέφωνα 11040 ή με τη συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας (βρείτε τη φόρμα εδώ).
  • Θερμομέτρηση κατά την είσοδο των αιμοδοτών και αντισηψία στα χέρια.
  • Χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν.
  • Απολύμανση στις καρέκλες αιμοδοσίας σε κάθε αιμοδότη.
  • Τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοληψίας, αλλά και σε όλη την οργάνωση του χώρου.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν ως εθελοντές αιμοδότες, μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα που θα βρουν εδώ ή να καλέσουν στον αριθμό 11040 (αστική χρέωση από σταθερό και κινητό) για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Ενημερωθείτε εδώ για τους επόμενους Σταθμούς της  δράσης “Weekends of Life”.

Check Also

Εθελοντική αιμοδοσία: «Αιμείς για Αιμάς» από την BMS Ελλάδας

Το ετήσιο πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας με τίτλο «Αιμείς για Αιμάς» υλοποιεί η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol …