Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / To Υπουργείο Υγείας θα υποστηρίξει νομικά τους γιατρούς του ΠΓΝ Πατρών που στοχοποιήθηκαν στη δίκη Πισπιρίγκου

To Υπουργείο Υγείας θα υποστηρίξει νομικά τους γιατρούς του ΠΓΝ Πατρών που στοχοποιήθηκαν στη δίκη Πισπιρίγκου

Στη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τον διευθυντή ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέα Ηλιάδη, η πολιτική ηγεσία εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στον γιατρό για τη στοχοποίηση που δέχεται ίδιος και οι άλλοι γιατροί, λόγω της υπόθεσης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Υγείας, «θα υπάρξει πλήρης νομική υποστήριξη από την ΥΠΕ στις μηνύσεις που τους έχουν υποβληθεί, αλλά και σε μηνύσεις που θα κάνουν για την προάσπιση της προσωπικότητάς τους».

Επίσης, το Υπουργείο Υγείας θα αναζητήσει τα πρακτικά της δίκης και, αν έχουν ειπωθεί πράγματα που θίγουν θεσμούς του Υπουργείου, θα κινηθεί αυτοτελώς το ίδιο.

«Εκφράζουμε την απόλυτη στήριξή μας στους θεσμούς του Υπουργείου, και ειδικά στον ΕΟΜ και στον θεσμό των μεταμοσχεύσεων, ο οποίος στη χώρα μας γίνεται με πλήρη ασφάλεια και διαφάνεια, και από τις μεταμοσχεύσεις σώζονται εκατοντάδες ζωές ετησίως.

Ειδικά, μάλιστα, τη στιγμή που ήδη προβήκαμε σε αναθεώρηση ενός ήδη αυστηρού πλαισίου, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών και των συμμετεχόντων. Επομένως, αποκρούουμε κάθε φωνή που με προκλητικό τρόπο δυναμιτίζει έναν θεσμό που σώζει ζωές», αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Υγείας.

Check Also

Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»: Ποια η κατάσταση με τους αναισθησιολόγους σήμερα

Καθώς η έλλειψη αναισθησιολόγων έχει προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα στη λειτουργία των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Παίδων  …