Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / To Hellas PHARM 2018, στις 10 και 11 Μαρτίου, στο Helexpo Maroussi

To Hellas PHARM 2018, στις 10 και 11 Μαρτίου, στο Helexpo Maroussi

Στις 10 και 11 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί φέτος το φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση Hellas PHARM που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, στο Helexpo Maroussi.

Το πλούσιο συνεδριακό πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες καθηγητών Φαρμακευτικής και Ιατρικής, διακεκριμένων επιστημόνων στον χώρο της Υγείας και εκπροσώπων της φαρμακευτικής αγοράς, εναρμονισμένες με τις ανάγκες επιμόρφωσης και ενημέρωσης του σύγχρονου φαρμακοποιού.

Μεταξύ των θεμάτων που θα ακουστούν στο Συνέδριο περιλαμβάνονται εισηγήσεις που αφορούν τα παρακάτω:

  • «Εξελίξεις και τάσεις στην Ευρώπη για τα φαρμακεία»

Με τη συμμετοχή Ευρωπαίων φαρμακοποιών, όπως ο κ. Jan Smits, Pharm. D., SelfCare Factory, και η κυρία Sonia Ruiz, representative of General Pharmaceutical Council of Spain, καθώς και του φαρμακοποιού Ηλία Χαλιγιάννη, μέλους Δ.Σ. του ΠΦΣ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Γιώργος Βασιλόπουλος, γενικός διευθυντής Galenica, ενώ την εισαγωγική ομιλία θα κάνει ο πρόεδρος του ΦΣΑ, κ. Κωνσταντίνος Λουράντος.

  • «Επιχειρηματικές λύσεις για τους φαρμακοποιούς»

Ποιες οι προτεινόμενες επιχειρηματικές λύσεις για τους φαρμακοποιούς στο σύγχρονο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον; Τι θα πρέπει να προσέχουν και πώς μπορούν να αξιοποιήσουν, για την ανάπτυξη του φαρμακείου τους, τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σήμερα;

Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα επιχειρήσουν να δώσουν οι κ.κ. Δημήτρης Αλιμπέρτης, γενικός διευθυντής του Ομίλου ΣΥ.ΦΑ.Κ., Ανδρέας Σοφιανόπουλος, πρόεδρος Φ.Σ. Αχαΐας, Γιάννης Παπαδόπουλος, οικονομολόγος υγείας, και Παναγιώτης Φράγκος, φαρμακοποιός. Το στρογγυλό τραπέζι θα συντονίσει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Ιωαννίνων, κ. Δημήτριος Μήτρικας.

  • «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Κοινωνική Φαρμακευτική: Φαρμακοεπιδημιολογικές μελέτες στο φαρμακείο της κοινότητας»

Με θέματα, όπως ο εμβολιασμός των ενηλίκων και ο ρόλος του φαρμακείου κοινότητας, η φαρμακοεπιδημιολογία του εμβολίου του HPV και ο ρόλος του φαρμακείου στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, η φαρμακοεπιδημιολογία στην εργαστηριακή πρακτική και η ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της διαχείρισης και της συμμόρφωσης στη φαρμακοθεραπεία. Τον συντονισμό έχουν οι κ.κ. Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, καθηγητής Ιατρικής ΔΠΘ, και Αναστάσιος Τερζής, φαρμακοποιός, MSc, πρόεδρος Φ.Σ. Έβρου.

  • «1η Πανελλήνια συνάντηση εργασίας των υπαλλήλων των Διανεμητικών Λογαριασμών των Φαρμακευτικών Συλλόγων»

Σκοπός είναι να γίνει ανταλλαγή τεχνογνωσίας και να τεθούν βασικά ζητήματα και προβλήματα προς επίλυση, που έχουν να κάνουν με την καθημερινή λειτουργία των φαρμακευτικών συλλόγων και των διανεμητικών λογαριασμών.

Στη συνάντηση μπορούν να συμμετέχουν τα Διοικητικά Συμβούλια των φαρμακευτικών συλλόγων και οι υπάλληλοι των Διανεμητικών Λογαριασμών.

Επιπλέον, μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωσή τους πέρσι και την ανάδειξή τους σε «θεσμό», θα πραγματοποιηθούν τα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2018, που απευθύνονται σε επιχειρήσεις, φορείς και ομάδες που δραστηριοποιούνται στη φαρμακευτική αγορά και έχουν διακριθεί για τη δράση, τις ενέργειες, την παρουσίαση καινοτομιών ή βέλτιστων πρακτικών, προς όφελος της φαρμακευτικής περίθαλψης, της πρόληψης και της λειτουργίας των φαρμακείων.

Για την αξιολόγηση και επιλογή των νικητών κάθε κατηγορίας, θα λειτουργήσει μικτό σχήμα με συνδυασμό Επιτροπής Αξιολόγησης και ψηφοφορίας φαρμακοποιών μέσω Ιnternet, δίνοντας έμφαση στη διαφάνεια και την αντικειμενικότητα.

Οι φαρμακοποιοί θα μπορούν να ψηφίζουν στην ιστοσελίδα www.aristeiapharm.gr.

Στο πλαίσιο του Hellas PHARM, θα πραγματοποιηθούν επίσης:

  • H εκδήλωση των Φαρμακοποιών του Κόσμου «20 χρόνια δράσης και προσφοράς».
  • Η 5η Ημερίδα της ΕΕΟΦ «διά χειρός φαρμακοποιού», η οποία στο α’ μέρος περιλαμβάνει ομιλίες καθηγητών Φαρμακευτικής, καθώς και του προέδρου της ΕΕΟΙ, και στο β’ μέρος Εργαστήριο Πρακτικής, όπου θα παρασκευαστούν γαληνικά σκευάσματα.
  • Η παρουσίαση του βιβλίου «ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ, η πρώτη και μοναδική έκδοση για τη ρεαλιστική εφαρμογή της σύγχρονης φαρμακευτικής φροντίδας στο φαρμακείο», των κ.κ. Μανώλη Μιτάκη, Πέτρου Κασαρτζιάν και Νικόλαου Βελτρά.
  • Αφιέρωμα στη Θράκη, με μουσική, παραδοσιακά εδέσματα και χορευτικό από τον Σύλλογο Θρακιωτών Ανατολικής Αττικής.

Στο εκθεσιακό τμήμα του Hellas PHARM συμμετέχουν εταιρείες με φαρμακευτικά προϊόντα, καλλυντικά, OTCs, εξοπλισμούς και υπηρεσίες φαρμακείου κ.λπ.

Μεγάλος Χορηγός του Συνεδρίου είναι η FREZYDERM.

Check Also

Reputation Pharma 2023: Μεγάλη αναγνώριση του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας, χάρη και στην πανδημία

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το συνέδριο Reputation Pharma 2023 με τίτλο: «Η φήμη …