Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας – Θετική Φωνή και τα Κέντρα Πρόληψης και Σεξουαλικής Υγείας Checkpoint σας προσκαλούν στις δράσεις τους για εύκολη, γρήγορη, ανώνυμη, δωρεάν εξέταση για HIV και ιογενείς ηπατίτιδες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης, από Δευτέρα 15 έως και Δευτέρα 22 Μαΐου 2023.
«Δε χρειάζεται σάλιωμα ούτε για να ψηφίσεις, ούτε για να εξεταστείς για HIV»
Με αφορμή την προεκλογική περίοδο, υπενθυμίζουμε πως στις κάλπες ο φάκελος δεν θέλει σάλιωμα, ακριβώς όπως και στην εξέταση για τον HIV: Ένα απλό τσίμπημα στο δάχτυλο και πέντε λεπτά από τον χρόνο σου αρκούν. Μην απέχεις από την εξέταση για τον HIV.
Γιατί να εξεταστώ;
- Γιατί ο HIV αφορά κάθε σεξουαλικά ενεργό άτομο.
- Γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να ξέρω αν έχω εκτεθεί στον ιό.
- Γιατί η έγκαιρη διάγνωση βοηθά στην καλύτερη δυνατή πορεία της HIV λοίμωξης, η οποία πλέον αποτελεί ένα χρόνιο διαχειρίσιμο νόσημα.
Το Ath Checkpoint (Πιττάκη 4, 1ος όροφος) και το Thess Checkpoint (Εγνατία 112, 3ος όροφος) θα παραμείνουν ανοιχτά για δωρεάν, γρήγορες, εμπιστευτικές εξετάσεις χωρίς ραντεβού από Δευτέρα 15 Μαΐου, μέχρι και Δευτέρα 22 Μαΐου, 12.00 – 19.30 (πλην Κυριακής).
Παράλληλα, θα διενεργηθούν εξετάσεις στα εξής σημεία:
Δευτέρα 15/5
17.00 – 21.00 Πλατεία Αμερικής, Αθήνα
Τρίτη 16/5
10.00 – 14.00 Μονάδα Streetwork ΟΚΑΝΑ, Θεσσαλονίκη
17.00 – 21.00 Πλατεία Ομόνοιας, πεζόδρομος Μαρίκας Κοτοπούλη, Αθήνα
Πέμπτη 18/5
12.00 – 15.00 Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη (σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – Μονάδα Άμεσης Πρόσβασης με υπηρεσίες κινητής μονάδας ΕΣΠΑ)
17.00 – 21.00 Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, Αθήνα
Παρασκευή 19/5
10.00 – 14.00 Δενδροπόταμος (σε συνεργασία με την ομάδα streetwork του ΟΚΑΝΑ)
17.00 – 21.00 Πλατεία Βικτωρίας, Αθήνα
Σάββατο 20/5
00.00-03.00 Enola Bar, Θεσσαλονίκη
Το πρόγραμμα θα ανανεώνεται με ακόμη περισσότερα σημεία εξέτασης εδώ.
Health Update Health Update