Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συνέδρια / Εκδηλώσεις / “The Future of Healthcare in Greece”: Υγεία και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση φέτος στο μικροσκόπιο

“The Future of Healthcare in Greece”: Υγεία και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση φέτος στο μικροσκόπιο

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα Συστήματα Υγείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, η πρόοδος στις διακρατικές συνεργασίες, αλλά και προτάσεις για τη διαμόρφωση ενός δίκαιου και βιώσιμου μοντέλου χρηματοδότησης της Υγείας, θα συζητηθούν την Τετάρτη 27 Μαρτίου στο 9ο Συνέδριο “The Future of Healthcare in Greece”, με τίτλο “Health in all Politics – Bridging Health & Finance Perspectives”. Το κορυφαίο Forum για θέματα Πολιτικής Υγείας στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στο Divani Caravel Hotel υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.) και του PhRMA Innovation Forum.

Το Συνέδριο θα φιλοξενήσει και φέτος εξέχοντες ομιλητές και εκπροσώπους φορέων χάραξης πολιτικής σε διεθνές και τοπικό επίπεδο, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης Λόης Λαμπριανίδης, καθώς και εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.) και εκπρόσωποι Φορέων Υγείας και της Φαρμακευτικής Βιομηχανίας της χώρας μας.

Με στόχο την προώθηση της ευρωπαϊκής συνεργασίας για μια καλύτερη υγεία για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, οι εργασίες του Συνεδρίου θα επικεντρωθούν στις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα του κλάδου και, κατ’ επέκταση, η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στις θεραπείες.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα κινηθεί στους παρακάτω κύριους θεματικούς άξονες:

  • Το μέλλον της πολιτικής για την Υγεία στην Ευρώπη: Γεφυρώνοντας τις προοπτικές υγείας και χρηματοδότησης στις πολιτικές της Ε.Ε.
  • Επαναπροσδιορισμός της Πολιτικής για την Υγεία στην Ευρώπη
  • Επένδυση στην Υγεία
  • Βασικές προκλήσεις πολιτικής Υγείας
  • Φαρμακευτική τιμολόγηση: Τα πολλά πρόσωπα του δικαίου

Ιδιαίτερα τιμητική για τη φετινή διοργάνωση είναι η συμμετοχή του Ηλία Μόσιαλου, Καθηγητή Πολιτικής της Υγείας και Διευθυντή του LSE Health, London School of Economics and Political Science και Συμβούλου σε θέματα Πολιτικής Υγείας σε περισσότερες από δέκα κυβερνήσεις μεγάλων χωρών, αλλά και σε διεθνείς οργανισμούς, ο οποίος θα μιλήσει για την “κληρονομιά” των μεταρρυθμίσεων και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δαπανών στην υγειονομική περίθαλψη.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και χρήσιμη αναμένεται, επίσης, να είναι η παρουσίαση της τελευταίας μελέτης του Ο.Ο.Σ.Α. για τη φαρμακευτική καινοτομία και την πρόσβαση στα φάρμακα, από τη Valerie Paris, Senior Health Policy Analyst, Ο.Ο.Σ.Α.

Πρόεδρος της 11μελούς Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου είναι ο Καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και ογκολόγος στο General Hospital της Μασαχουσέτης, Όθων Ηλιόπουλος.

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι οι εταιρείες: IQVIA, MSD, Pfizer, Siemens-Healthineers, ενώ υποστηρικτές οι εταιρείες AbbVie, Astellas, Lavipharm, Michalopoulou & Associates και Roche.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο εδώ

Check Also

Συντονιστικό Όργανο Φορέων ΠΦΥ: Στο κάτω όριο της ΕΕ οι τιμές των PCR και rapid test στην Ελλάδα

Μετά από έρευνα που έγινε από το Συντονιστικό Όργανο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τις ισχύουσες …