Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / SUNfilos: Εθελοντές δερματολόγοι σε απομακρυσμένα νησιά για προληπτικές εξετάσεις

SUNfilos: Εθελοντές δερματολόγοι σε απομακρυσμένα νησιά για προληπτικές εξετάσεις

Βλέπουμε τον ήλιο #sunfilo. Γι’ αυτό, για ακόμη μια χρονιά, η ΕΔΑΕ (Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία), με χορηγό και υποστηρικτή τα Δερματολογικά Εργαστήρια της Avène, διοργάνωσε την εκστρατεία πρόληψης κατά του καρκίνου του δέρματος.

Κατά την Εβδομάδα Υπεύθυνης Συμπεριφοράς Απέναντι στον Ήλιο, από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου, εθελοντές δερματολόγοι σε όλη την Ελλάδα εξέτασαν δωρεάν τους ενδιαφερόμενους και τους παρείχαν χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή συμπεριφορά απέναντι στον ήλιο.

Τι γίνεται, όμως, με την πρόληψη για όλους;

Υπάρχουν πολλές περιοχές στην Ελλάδα, όπου οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση σε δερματολόγο. Τέτοιες περιοχές είναι και πολλά ελληνικά νησιά. Καθώς όλοι έχουν δικαίωμα στην πρόληψη, στάλθηκε ειδική ομάδα 3 δερματολόγων, η οποία, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υπεύθυνης Συμπεριφοράς Απέναντι στον Ήλιο, εξέτασε τους κατοίκους.

Συγκεκριμένα, για το 2019 η ομάδα των γιατρών επισκέφθηκε 3 νησιά: Κουφονήσια, Σχοινούσα και Ηρακλειά. Συνολικά εξετάστηκαν πάνω από 150 άτομα, μεταξύ των οποίων 4 εξεταζόμενοι διαγνώστηκαν με ύποπτες βλάβες. Η Avène αναλαμβάνει τη μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων «Ανδρέας Συγγρός» για περαιτέρω εξέταση.

Η έγκαιρη πρόληψη είναι δώρο ζωής, είναι δώρο για όλους!

Δείτε το βίντεο από την αποστολή στα ελληνικά νησιά:

Check Also

AstraZeneca: Πολλά υποσχόμενη θεραπεία αντισωμάτων για την πρόληψη και θεραπεία της COVID-Q9

Η AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα ότι το φάρμακό της αντισωμάτων κατά της COVID-19 ήταν 83% αποτελεσματικό …