Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / “Run4Vax”: Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία συμμετέχει ενεργά στη δράση για τη σημασία του εμβολιασμού COVID-19

“Run4Vax”: Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία συμμετέχει ενεργά στη δράση για τη σημασία του εμβολιασμού COVID-19

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει, αλλά και των δράσεων στις οποίες συμμετέχει για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, αναφορικά με τη σημασία του εμβολιασμού κατά της COVID-19, στηρίζει την καμπάνια με κεντρικό μήνυμα «Τρέχουμε για τον Εμβολιασμό – Run4Vax». Η δράση αποτελεί συνεργασία του επιστημονικού συνεδρίου “What is New in Respiratory Medicine”, που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στις 16-19 Σεπτεμβρίου 2021, με την αθλητική διοργάνωση «Ioannina Lake Run», η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στις 18-19 Σεπτεμβρίου 2021.

Στο πλαίσιο των αγώνων που θα πραγματοποιηθούν, με επίκεντρο τη λίμνη Παμβώτιδα, θα υλοποιηθούν και μια σειρά από παράλληλες δράσεις. Στόχος η διάδοση του μηνύματος, καθώς και η σωστή ενημέρωση της κοινωνίας για τη σημασία του εμβολιασμού στην προστασία της υγείας μας και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ιού.

Αναφερόμενος στην καμπάνια «#Run4Vax» ο κ. Κωνσταντίνος Κωστίκας, Αν. Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Δ/ντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, τόνισε: «Με γνώμονα την ανάγκη να επιστρέψουμε το συντομότερο στην κανονικότητα και την πεποίθηση ότι η υπεύθυνη και σωστή ενημέρωση των συμπολιτών μας σχετικά με τη σημασία του εμβολιασμού ως βασικού μέσου για την ουσιαστική αντιμετώπιση της απειλής της COVID-19, η επιστημονική ιατρική κοινότητα της Πνευμονολογίας που συγκεντρώνεται στα Ιωάννινα στα πλαίσια του συνεδρίου «What is New in Respiratory Medicine» και η διοργάνωση του «Ioannina Lake Run» αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διαδώσουμε το μήνυμα #Run4Vax για τη σημασία του εμβολιασμού».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας κ. Στέλιος Λουκίδης, καθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ, σημείωσε: «Στηρίζουμε την καμπάνια #Run4Vax, καθώς πιστεύουμε ότι η ασφαλής άσκηση – άθληση πρέπει να αποτελεί τρόπο ζωής, γιατί προσφέρει πολλαπλά σωματικά και ψυχικά οφέλη και συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής. Την περίοδο της πανδημίας, η ασφαλής άθληση προϋποθέτει τη θωράκιση του οργανισμού μας απέναντι στην COVID-19, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνον με τον εμβολιασμό. Έτσι, κάθε ένας από μας που εμβολιάζεται, είναι ένας κρίκος σε μια αλυσίδα προστασίας για όλους μας».

Το Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο «What is New in Respiratory Medicine», που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στις 16-19 Σεπτεμβρίου, διοργανώνεται από την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδος, και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος.

Check Also

Προστασία από την έκθεση στον καπνό και τα αιωρούμενα σωματίδια – Οι οδηγίες της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, παρακολουθώντας σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των πυρκαγιών σε ολόκληρη τη …