Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Πρωτοβουλίες για την πρόληψη της γρίπης αναλαμβάνει ο ΠΙΣ

Πρωτοβουλίες για την πρόληψη της γρίπης αναλαμβάνει ο ΠΙΣ

Δράσεις για την πρόληψη της γρίπης, προκειμένου να μην έχει φέτος η Ελλάδα τον περσινό μεγάλο αριθμό θυμάτων, αναλαμβάνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Η προετοιμασία, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ενημέρωση για τη σημασία της πρόληψης της γρίπης, ξεκινά την τρέχουσα εβδομάδα, καθώς τον Οκτώβριο θα τεθεί σε εφαρμογή – όπως κάθε χρόνο – το πρόγραμμα αντιγριπικού εμβολιασμού.

Το σοβαρό αυτό ζήτημα συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου. Επίσης, συζητήθηκαν και άλλα εξίσου σοβαρά θέματα που αφορούν την ελονοσία και γενικότερα τη Δημόσια Υγεία, τις συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών, τον ΕΟΠΥΥ και τη νοσοκομειακή περίθαλψη.

Στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΙΣ για τις ενέργειες του Υπουργείου Υγείας στα θέματα Δημόσιας Υγείας, δηλώνοντας ότι θεωρεί τον Π.Ι.Σ. ως τον κυρίαρχο θεσμικό σύμβουλο της Πολιτείας σε θέματα υγείας.

Ο κ. Μπασκόζος αναφέρθηκε στα 65 κρούσματα ελονοσίας που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, σύμφωνα και με την έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ της 11ης Αυγούστου 2016. Απ’ αυτά, τα 61 είναι εισαγόμενα και τα 4 με ενδείξεις ενδογενούς προέλευσης. Να σημειωθεί ότι το θέμα αυτό ήταν αντικείμενο της συνάντησης που είχαν στις 31 Αυγούστου ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχαήλ Βλασταράκος και ο Πρόεδρος του Τομέα Δημόσιας Υγείας του Ινστιτούτου Ερευνών του ΠΙΣ, Καθηγητής κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, με τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Καθηγητή κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ και τις συνεργάτιδές του κ.κ. Δανάη Περβανίδου και Αγορίτσα Μπάκα.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται από τις Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας, τόσο για την ελονοσία, όσο και για τα άλλα λοιμώδη νοσήματα, καθώς επίσης και στις δράσεις που θα ξεκινήσουν για την πρόληψη της γρίπης, με καμπάνιες για τον αντιγριπικό εμβολιασμό σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς.

Check Also

Συνάντηση Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας

Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συναντήθηκε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου με εκπροσώπους της Ένωσης Ασθενών …