Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση στις 12 Ιουλίου

ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση στις 12 Ιουλίου

Πανελλαδική κινητοποίηση εξήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ για την Τετάρτη, 12 Ιουλίου, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ.

Μεταξύ άλλων, οι της ΠΟΕΔΗΝ τονίζουν για μία ακόμη φορά τα πάγια αιτήματα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων, της ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και της αύξησης μισθών. Σημειώνουν, δε, ότι παρά της συγκρότησης Επιτροπής στο Υπουργείο Εργασίας για να εξετάσει το αίτημα της ένταξης στα ΒΑΕ, δεν υπήρξε καμία εξέλιξη.

Επιπλέον, τονίζουν την ανάγκη για άμεση εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας που χαρακτηρίζει την covid-19 «επαγγελματική νόσο» και ένταξη στον κανονισμό επαγγελματικών νόσων του Υπουργείου Υγείας.

Ως προς την τελευταία ΠΝΠ σχετικά με τη στελέχωση του ΕΚΑΒ με προσωπικό από την Πυροσβεστική και τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι της ΠΟΕΔΗΝ εκφράζουν τη διαφωνία τους, τονίζοντας ότι οι διασώστες του ΕΚΑΒ σπουδάζουν προνοσοκομειακή φροντίδα, πρώτες βοήθειες 2 χρόνια στις σχολές του ΙΕΚ ΕΚΑΒ και σε άλλες σχολές ΔΙΕΚ και 6 μήνες πρακτικής άσκησης σε ασθενοφόρα. Αντιθέτως, οι ένστολοι δεν διαθέτουν σχετική εκπαίδευση. Αναφέρουν, δε, ότι από το 2016 υπάρχει αντίστοιχος νόμος για την εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης, των ένστολων στις διακομιδές, ο οποίος δεν απέδωσε.

Η κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ προβλέπει:

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ 08:00 – 15:00

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 24ΩΡΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 08:30

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Check Also

Έξαρση κοκκύτη: Ήδη 34 κρούσματα στην Ελλάδα το 2024 – Επιτακτική η ανάγκη εμβολιασμού

Τους τελευταίους μήνες, αρκετές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, καταγράφουν …