Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Πλατφόρμας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης του Διαβήτη

Πλατφόρμας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης του Διαβήτη

Η Sanofi και η Verily Life Sciences LLC, (πρώην Google Life Sciences), μια εταιρεία της Alphabet, ανακοίνωσαν την ίδρυση της Onduo, μιας κοινοπραξίας που δημιουργήθηκε μέσω της συνεργασίας της Sanofi και της Verily στον τομέα του σακχαρώδη διαβήτη. Η έδρα της κοινοπραξίας βρίσκεται στην Kendall Square στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης. Αποστολή της Onduo είναι να προσφέρει βοήθεια στα άτομα που πάσχουν από διαβήτη να έχουν υγιή διαβίωση, αναπτύσσοντας ολοκληρωμένες λύσεις που συνδυάζουν συσκευές, λογισμικό, ιατρική και την επαγγελματική φροντίδα προκειμένου να καταστεί δυνατή η απλή και έξυπνη διαχείριση της νόσου.

Υπό την ηγεσία του νεοδιορισθέντος Διευθύνοντος Συμβούλου (Chief Executive Officer), κ. Joshua Riff, M.D., M.B.A., η Onduo θα αξιοποιήσει την εμπειρία της Verily στη μικρογραφική ηλεκτρονική, την αναλυτική επιστήμη (analytics) και την ανάπτυξη λογισμικού, καθώς και την κλινική εξειδίκευση και εμπειρία της Sanofi στην παροχή καινοτόμων θεραπειών στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη. Ο Δρ. Riff εντάσσεται στο δυναμικό της Onduo προερχόμενος από την Optum, την εταιρεία υπηρεσιών υγείας του Ομίλου UnitedHealth, όπου εργαζόταν ως Senior Vice President για θέματα πρόληψης και ευεξίας.

«Λόγω της εμπειρίας μου τόσο ως ιατρού, όσο και συμμετέχοντος σε κορυφαίες πρωτοβουλίες στον τομέα υπηρεσιών υγείας, έχω κατανοήσει το καθημερινό φορτίο των ατόμων που ζουν με τον σακχαρώδη διαβήτη», δήλωσε ο Δρ. Riff, CEO της Onduo. «Από την παρακολούθηση της πρόσληψης τροφής έως τον έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης και την αναζήτηση ιατρικής φροντίδας, οι προκλήσεις που σχετίζονται με τη σωματική και ψυχική ευεξία ενός ατόμου που ζει με διαβήτη είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Θέλουμε να αναπτύξουμε λύσεις που θα επιτρέπουν στα άτομα με διαβήτη να εστιάζουν στις δραστηριότητες που αγαπούν και να απολαμβάνουν τη ζωή, προσφέροντάς τους εργαλεία που θα καθιστούν τη διαχείριση του διαβήτη πιο εύκολη».

Αρχικά η Onduo θα επικεντρωθεί στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, ειδικότερα στην ανάπτυξη λύσεων που θα μπορούσαν να τα βοηθήσουν να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις για την υγεία τους σε καθημερινή βάση, από τη βελτιωμένη διαχείριση της θεραπευτικής αγωγής έως τη βελτίωση συνηθειών και στόχων.

Στη συνέχεια, η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει την ανάπτυξη λύσεων προκειμένου να συμπεριλάβει τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και τα άτομα που διατρέχουν κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη, ώστε να αποτραπεί κατά το δυνατό η εμφάνιση της νόσου.

Check Also

Σακχαρώδης Διαβήτης: Υψηλός ο κίνδυνος επιπλοκών του έρπητα ζωστήρα

Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη που μολύνονται από τον ιό του έρπητα ζωστήρα είναι πιθανότερο …