Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Pfizer Hellas: Δωρεά φαρμάκων αξίας 400.000€ στον Λίβανο

Pfizer Hellas: Δωρεά φαρμάκων αξίας 400.000€ στον Λίβανο

Η Pfizer Hellas πραγματοποίησε δωρεά φαρμάκων συνολικής αξίας 400.000€, ανταποκρινόμενη στην έκκληση των αρχών του Λιβάνου για ανθρωπιστική βοήθεια, με στόχο την αντιμετώπιση των άμεσων φαρμακευτικών αναγκών, αλλά και των πιο μακροπρόθεσμων υγειονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα μετά τις φονικές εκρήξεις στη Βηρυτό στις αρχές Αυγούστου.

Η δωρεά, που περιελάμβανε ογκολογικά και αντιβιοτικά φάρμακα, καθώς και θεραπείες για την αντιμετώπιση αυτοάνοσων νοσημάτων, παραδόθηκε πρόσφατα στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να διανεμηθεί στη συνέχεια μέσω των κατάλληλων καναλιών στους φορείς που τα έχουν ανάγκη.

«H προσπάθεια για τη βελτίωση της Υγείας και της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων αποτελεί βασικό πυλώνα όλων των δραστηριοτήτων της Pfizer Hellas. Για τον λόγο αυτόν, δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αδρανείς απέναντι στην τραγωδία που έπληξε τον λαό του Λιβάνου, και τις καταστροφικές συνέπειες που αυτή επέφερε στο σύστημα Υγείας της χώρας, ιδιαίτερα σε μια ήδη δύσκολη συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας της νόσου COVID-19.

Θεωρήσαμε, λοιπόν, καθήκον μας να συνεργαστούμε με την Ελληνική Πολιτεία και να συνδράμουμε στην προσπάθεια για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας στον Λίβανο, με τη δέσμευση ότι θα στεκόμαστε πάντα στο πλευρό εκείνων που μας έχουν ανάγκη», ανέφερε σχετικά ο κ. Ζαχαρίας Ραγκούσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas.

Check Also

Υψηλός κίνδυνος επαναμόλυνσης SARS-CoV-2 λόγω διαδοχικών παραλλαγών της Omicron

Πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2024 στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Science, αναλύει …