Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Patient Partnerships Awards 2020: Απονεμήθηκαν τα βραβεία στις εταιρείες που στέκονται δίπλα στους ασθενείς

Patient Partnerships Awards 2020: Απονεμήθηκαν τα βραβεία στις εταιρείες που στέκονται δίπλα στους ασθενείς

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Ιουλίου η τελετή απονομής των βραβείων Patient Partnerships Awards 2020. Ο θεσμός, ο οποίος επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές για συνεργασίες μεταξύ εταίρων στην αγορά της Υγείας, οι οποίες αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, την προσφορά προγραμμάτων υποστήριξης των ασθενών σε όλη την πορεία της θεραπευτικής τους διαδρομής, την πρόληψη, την ενημέρωση και την εκπαίδευση. Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν για πρώτη χρονιά από την Boussias Communications και το Health Daily, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ).

Η εκδήλωση, προσαρμοζόμενη στις απαιτήσεις της εποχής και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας, υλοποιήθηκε με τη μορφή φωτογράφησης και τη συμμετοχή των νικητών και της κριτικής επιτροπής.

O Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναγνωρίζονται οι κάθε είδους προσπάθειες που αποβλέπουν στην ευαισθητοποίηση κοινού και ασθενών, καθώς και στην αλλαγή της νοοτροπίας σχετικά με τα ζητήματα που σχετίζονται με οποιαδήποτε ασθένεια, αλλά και με την καλή υγεία.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Patient Partnerships Awards προσφέρουν πολύτιμη υπηρεσία και ευελπιστώ πως θα συνεχίσουν να το κάνουν, κινητοποιώντας και τη δημιουργικότητα των εμπλεκομένων φορέων».

Τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε στους συλλόγους «Θετική Φωνή» (Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος) και «Προμηθέας» (Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος), στο πλαίσιο της σειράς κοινών παρεμβάσεων για την προστασία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Πέρα από την παραπάνω τιμητική διάκριση, απονεμήθηκαν βραβεία σε Οργανισμούς, Επιστημονικούς Φορείς, Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Υγείας, για την προσφορά τους και την κινητοποίηση νέων ενεργειών που καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών και που ωφελούν συνολικά το σύστημα Υγείας.

Δείτε αναλυτικά τους νικητές στο https://www.patientawards.gr/

Check Also

Εθνική Στρατηγική για τον Καρκίνο: Μετά το Εθνικό Μητρώο Νεοπλασιών, οι στόχοι για ολιστική αντιμετώπιση της νόσου

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) διοργάνωσε χθες συνάντηση εργασίας με το Υπουργείο Υγείας, εκπροσώπους …