Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Ο ΠΙΣ συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών

Ο ΠΙΣ συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών

Τη συμπαράστασή του στους εργαστηριακούς γιατρούς, οι οποίοι ξεκινούν κινητοποιήσεις για το θέμα του clawback, δήλωσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με σημερινή ανακοίνωσή του. Ειδικότερα, οι του ΠΙΣ αναφέρουν:

Από σήμερα και για το προσεχές χρονικό διάστημα, οι εργαστηριακοί γιατροί της χώρας, για μια ακόμη φορά, προχωρούν σε δράσεις διαμαρτυρίας εναντίον της υφαρπαγής του εισοδήματος τους, που αποκαλείται clawback.

Το μνημονιακό αυτό μέτρο, το οποίο θα έπρεπε να έχει καταργηθεί το 2018, υφίσταται διογκούμενο, καθώς η πολιτεία αυξάνει τις παροχές εντός του ιδίου προϋπολογισμού, ο πληθυσμός μεγαλώνει ηλικιακά και η επιστήμη προοδεύει. Στο τέλος του μήνα η υπέρβαση για όλη τη χώρα αφαιρείται από τις αμοιβές των εργαστηρίων που εκτέλεσαν τις εξετάσεις, παρά την απαγόρευση άρνησης εκτέλεσης από μέρους τους.

Η πρακτική αυτή έχει οδηγήσει το σύνολο των εργαστηρίων στην υπερχρέωση και ακολουθεί η εν καιρώ χρεωκοπία. Αυτή η εξέλιξη Θα είναι σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και πρέπει να αποφευχθεί.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, για τους παραπάνω λόγους, ζητά από την πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα και επιστημονικά αποδεκτά μέτρα εξορθολογισμού της εκτέλεσης εξετάσεων, την επαρκή χρηματοδότηση και την αξιοπρεπή αποζημίωση των εργαστηρίων.

Συμπαρίσταται στους εργαστηριακούς γιατρούς, ζητά από τους κλινικούς συναδέλφους να τους συνδράμουν και από τους πολίτες να κατανοήσουν το δίκαιο του αιτήματος που πρόσκαιρα διαταράσσει την υψηλού επιπέδου υπηρεσία που διαχρονικά απολαμβάνουν.

Check Also

Θετική η απάντηση της Πολιτείας για τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ ΠΙΣ και ΕΟΠΥΥ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, μέσω της Επιτροπής για το Clawback που δημιούργησε, έδωσε δυνατότητα στους …