Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / MERCKathlon 2019 – #nomcrc: Η Merck ενημερώνει, για 3η χρονιά, για τον καρκίνο παχέος εντέρου

MERCKathlon 2019 – #nomcrc: Η Merck ενημερώνει, για 3η χρονιά, για τον καρκίνο παχέος εντέρου

Κινητοποιώντας το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της, η Merck Ελλάδος οργάνωσε, συντόνισε και υλοποίησε για άλλη μία χρονιά σειρά ενεργειών καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου, ο οποίος έχει καθιερωθεί ως Μήνας Ενημέρωσης και Πρόληψης του καρκίνου παχέος εντέρου.

Το σύνολο του προγράμματος ήταν μία πρωτοβουλία του τμήματος Ογκολογίας, με κύριους άξονες τη δράση και την ενημέρωση. Μεμονωμένα οι εργαζόμενοι της Merck επιδόθηκαν σε υπαίθριες δραστηριότητες όλο τον Μάρτιο, κοινοποιώντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με το hashtag #nomcrc (Non-Official MERCK Cycling and Running Club).

Στις 26 Μαρτίου, όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας, με σύνθημα «Ας σηκωθούμε όλοι από τον καναπέ!», έλαβαν μέρος για 3η συνεχή χρονιά στο #MERCKathlon, την αθλητική δραστηριότητα–θεσμό της εταιρείας, αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο παχέος εντέρου, που πραγματοποιήθηκε στην Πάρνηθα, στα πρώην Βασιλικά Ανάκτορα Τατοΐου.

Τα χιλιόμετρα που διένυσαν συνολικά οι εργαζόμενοι της Merck μετατράπηκαν στο ποσό των 1.500 ευρώ και θα προσφερθούν στο πρόγραμμα υποστήριξης ογκολογικών ασθενών «Μαζί και στο Σπίτι», το οποίο υλοποιείται από τον Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών (Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών), με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών, με την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ιδίων και των οικογενειών τους.

Στις 7 Μαρτίου, όλοι οι εργαζόμενοι προγευμάτισαν εφαρμόζοντας στην πράξη τις αρχές της υγιεινής διατροφής και, στις 28 Μαρτίου, ο Δρ. Δημήτρης Καραχάλιος, Ογκολόγος, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα την πρόληψη του καρκίνου, κερδίζοντας το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκόμενων.

Επιπλέον, από τις αρχές του Μαρτίου, συνολικά 4 newsletters με υλικό για την πρόληψη του καρκίνου (ένα ανά εβδομάδα) στάλθηκαν στους εργαζόμενους, οι οποίοι στις 29 Μαρτίου είχαν τη δυνατότητα να ανακεφαλαιώσουν όσα έμαθαν, συμμετέχοντας σε ένα διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων.

«Η Merck αφιέρωσε και φέτος τον μήνα Μάρτιο σε ποικίλες δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης του καρκίνου παχέος εντέρου. Για εμάς ήταν μια ευκαιρία να κινητοποιηθούμε ατομικά και συλλογικά, να ενημερωθούμε και να προσφέρουμε», δήλωσε η κα Σάσα Μπριασούλη, Διευθύντρια του τμήματος Ογκολογίας της Merck.

«Ξεχωριστή σημασία για την εταιρεία μας έχει ότι, αφ’ ενός, ενεργοποιήθηκε και συμμετείχε το σύνολο των συναδέλφων και, αφ’ ετέρου, οι δράσεις μας έλαβαν και τη μορφή της εταιρικής υπευθυνότητας, με την υποστήριξη του προγράμματος Μαζί και στο Σπίτι’ του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι.», συμπλήρωσε η κα Μαρία Σπανοπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Merck.

Check Also

Παγκόσμια Ημέρα NASH: Η σιωπηλή νόσος που πλήττει πάνω από 115 εκατ. ανθρώπους ετησίως

H δεύτερη Πέμπτη του Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για τη Μη Αλκοολική …