Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / LUPUS GR: Kαμπάνια ενημέρωσης για τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο (ΣΕΛ) από την ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.

LUPUS GR: Kαμπάνια ενημέρωσης για τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο (ΣΕΛ) από την ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.

Διακεκριμένοι επαγγελματίες συμμετέχουν σ’ ένα ιδιαίτερο project της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) σκοπός του οποίου είναι η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση, η θεραπεία και η αποκατάσταση των ρευματοπαθών.

Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σχετικά με τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο (ΣΕΛ), LUPUS GR είναι η εξέλιξη της καμπάνιας LUPUS GR 2020. Η εν λόγω καμπάνια συμμετείχε στο EULAR CONGRESS 2020 με e-poster το οποίο επιλέχθηκε ανάμεσα από εκατοντάδες χιλιάδες παγκοσμίως.

Με τη δημιουργία ενός νέου concept που αποτελείται από Covers & Spot, δίνεται η δυνατότητα σε όσους σχετίζονται με τον ΣΕΛ να συμβάλουν εκ νέου στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, βοηθώντας έτσι στη διαδικασία αποστιγματισμού της νόσου, καθώς το άκαμπτο πρόβλημα της προκατάληψης και του στίγματος απέναντι στην ψυχική και σωματική ασθένεια παραμένει αναλλοίωτο.

«Στο αρχικό projectLUPUS GR 2020 – ο ΣΕΛ έκανε αισθητή την παρουσία του στον άνθρωπο. Τον πλησίαζε με σκοπό την εξοικείωση του με τον φόβο και ως εκ τούτου την εξομάλυνση.

Στο νέο conceptLUPUS GR – δημιουργήθηκε ένα σύμπαν με υλικά που αναμειγνύονται. Έτσι, το μέταλλο αντιπροσωπεύει το βάρος της νόσου, και το χαρτί, ως εύθραυστο υλικό την ίδια τη νόσο απ’ την οποία μπορεί να ξεφύγει ο άνθρωπος για να επιβιώσει», σημειώνει ο project leader της καμπάνιας κος Μιχάλης Κωνσταντινίδης.

Όλοι οι επαγγελματίες και οι καλλιτέχνες συμμετείχαν στην παραγωγή εθελοντικά.

«Η παγκόσμια έρευνα και οι προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του World Lupus Federation, του Lupus Europe αλλά και της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) είναι ζωτικής σημασίας αφενός μεν για να διασφαλιστεί ότι όλοι κατανοούν τον ΣΕΛ και αφετέρου να ευαισθητοποιήσει ασθενείς, ιατρική κοινότητα, αρχές και ευρύ κοινό σε όλο τον κόσμο για την καταπολέμηση αυτής της τρομερής ασθένειας», δηλώνει η Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. κα Αθανασία Παππά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: ΣΠΥΡΟΣ Ν. ΝΙΚΑΣ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΘΕΙΣ ΣΤΟΝ U/S ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΥ ΣΤΟ RUSSELLS HALL HOSPITAL, UK)

MAKE-UP ARTIST A: ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΜΠΑΤΟΥΔΑΚΗ . MAKE-UP ARTIST B: ΖΩΗ ΠΙΕΡΙΔΗ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΕΛΕΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ: ΒΑΣΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ: DISTINCTIVE GR

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΙΚΟΝΑΣ: ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΚΩΣΤΑΣ

ΜΟΝΤΑΖ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΟΚΩΣΤΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ (ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ): ΛΙΝΑ ΑΛΑΤΖΙΔΟΥ . ΠΟΠΗ ΑΣΤΕΡΙΑΔΗ . ΜΥΡΤΩ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ         ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΥΡΙΝΗΣ . ΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ . ΚΟΡΑ ΚΑΡΒΟΥΝΗ . ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΟΥΜΟΥΛΟΣ  ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ . ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΥΠΗΡΙΔΟΥ . ΛΟΥΚΙΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑΚΑΣ . ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ . ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΥΡΙΑΓΚΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ . ΕΒΕΛΙΝΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ . ΟΜΗΡΟΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΑΚΑΛΟΥ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ: ΕΛΕΝΗ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ . ΕΦΗ ΚΑΔΕΜΛΙΑΔΟΥ . ΒΟΥΛΑ ΚΑΖΟΠΟΥΛΟΥ  ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΣΟΚΩΣΤΑΣ . ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ . ΑΛΕΞΙΑ ΜΑΚΡΗ . ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΟΥΧΤΙΔΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ κ. ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΝΙΡΕΤΑ ΓΚΟΝΟΥ

ΒΟΗΘΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΜΑΓΔΑ ΓΩΓΟΥΒΙΤΗ

#paper #metal #autoimmunedisease #SLE #22

Check Also

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκου: «Γίνε φίλος με τον Λύκο»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λύκου (10 Μαΐου), η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και Επαγγελματική Ένωση …