Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / H καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου υπηρεσιακή Υπουργός Υγείας

H καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου υπηρεσιακή Υπουργός Υγείας

Η Αναστασία Κοτανίδου θα εκτελέσει χρέη υπηρεσιακής Υπουργού Υγείας για έναν μήνα, μέχρι τον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Η κα Κοτανίδου είναι η καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ, η οποία συνέβαλε στη διαχείριση της πανδημίας, έχοντας διατελέσει επίσης Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ πριν από τον covid.

Αποτελεί, δε, μία από τους 10 επιστήμονες που είχαν κληθεί να υποβάλουν ερωτήσεις στον πρωθυπουργό και να εκθέσουν τα προβλήματα του χώρου, κατά την παρουσίαση του Προγράμματος για την Υγεία προεκλογικά.

Η Αναστασία Κοτανίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σόφια της Βουλγαρίας, όπου έλαβε και το πτυχίο Ιατρικής. Έγινε ειδικευόμενη Πνευμονολογίας στην Παθολογική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Λοιμωδών Νόσων Αθηνών, παίρνοντας τον τίτλο εξειδίκευσης στην Εντατική Θεραπεία το 1994. Σήμερα διατελεί διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στον «Ευαγγελισμό» και συντονίστρια όλων των ΜΕΘ της χώρας.

Η κα Κοτανίδου, ως υπηρεσιακή Υπουργός Υγείας, θα συνυπάρξει στο Υπουργείο με τους δύο Γενικούς Γραμματείς Μάριο Θεμιστοκλέους και Γιάννη Κωτσιόπουλο.

Check Also

Υπουργείο Υγείας: Τι ισχύει για τον αντιγριπικό εμβολιασμό

Το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα όσα ισχύουν για τον αντιγριπικό εμβολιασμό. Όπως …