Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Η Bristol Myers Squibb στην κορυφή της λίστας Best Workplaces 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Η Bristol Myers Squibb στην κορυφή της λίστας Best Workplaces 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά

H Bristol Myers Squibb αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της διαδικασίας Best Workplaces 2023.

Πιο συγκεκριμένα, η ηγέτιδα βιοφαρμακευτική εταιρεία κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία των επιχειρήσεων με 50 έως 250 εργαζόμενους, ενώ η διάκριση αυτή έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην παράλληλη αξιολόγηση Great Place to Work for Women.

Οι τιμητικές διακρίσεις επιβεβαιώνουν τη στρατηγική επένδυση της εταιρείας στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της τόσο παγκοσμίως, όσο και στην Ελλάδα, διαμέσου ενός ολοκληρωμένου πλαισίου ανάδειξης και αξιοποίησης ταλέντων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και έμπρακτης έμφασης στην ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή.

Η στρατηγική αυτή στόχευση αποτυπώνεται και με δεδομένα, καθώς μόνο στη χώρα μας κατά την τελευταία τριετία το 25% των εργαζομένων έλαβε προαγωγή και το 15% ανέλαβε διευρυμένα καθήκοντα για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Επιπλέον, η εταιρεία κάνει πράξη την ενδυνάμωση των γυναικών στελεχών της ανατρέποντας αναχρονιστικά στερεότυπα, με αποτέλεσμα 6 από τις 8 θέσεις της ηγετικής ομάδας και το 60% των πόστων ευθύνης του οργανισμού να καλύπτεται από γυναίκες.

Όπως σημειώνει η Γενική Διευθύντρια της Bristol Myers Squibb Ελλάδας Ελισάβετ Προδρόμου, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, «πίσω από αυτές τις διακρίσεις βρίσκεται μία λέξη που απαιτεί λίγα λόγια, αλλά πολλές πράξεις. Είναι η εμπιστοσύνη που χτίζουμε κάθε μέρα με τους εργαζόμενούς μας. Αφήνουμε ζωτικό χώρο για νέες ιδέες, επιβραβεύουμε κάθε προσπάθεια, εγγυόμαστε την αξιοκρατία, κάνουμε πράξη την ενδυνάμωση των γυναικών στελεχών μας. Για το λόγο αυτό, αφιερώνουμε τις διακρίσεις στους εργαζόμενούς μας, στους μοναδικούς ανθρώπους, επιστήμονες και επαγγελματίες που δεν ακολουθούν απλά τις αλλαγές, αλλά τις προκαλούν και τις μετασχηματίζουν σε ευκαιρίες για το μέλλον τους, την εταιρεία, τους ασθενείς μας και την κοινωνία».

Check Also

Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Καρκίνο: Ενίσχυση της ογκολογικής φροντίδας μέσω ενός Εθνικού Ταμείου για τον Καρκίνο

Στην ανάγκη επίσπευσης της ανάπτυξης και εφαρμογής ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Καρκίνο, καθώς …