Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / H General Electric αποκάλυψε τα εμπορικά ονόματα τριών προγραμματισμένων μελλοντικών δημόσιων εταιρειών

H General Electric αποκάλυψε τα εμπορικά ονόματα τριών προγραμματισμένων μελλοντικών δημόσιων εταιρειών

Η GE (NYSE:GE) ανακοίνωσε τα εμπορικά ονόματα των μελλοντικών εταιρειών που θα δημιουργήσει μέσω της προγραμματισμένης απόσχισής της σε τρεις κορυφαίες, παγκόσμιες, δημόσιες εταιρείες, επενδυτικής βαθμίδας, που θα επικεντρωθούν στους αναπτυσσόμενους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης, της ενέργειας και της αεροπορίας.

GE HealthCare θα είναι το όνομα της εταιρείας υγειονομικής περίθαλψης της GE.

Το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο επιχειρήσεων ενέργειας της GE, συμπεριλαμβανομένων των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της Ηλεκτρικής Ενέργειας, της Ψηφιακής Τεχνολογίας και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών Ενέργειας, θα συνενωθεί υπό την επωνυμία GE Vernova.

GE Aerospace θα είναι το όνομα της εταιρείας αερομεταφορών της GE.

Και οι τρεις προγραμματισμένες εταιρείες θα συνεχίσουν να επωφελούνται από την κληρονομιά και το παγκόσμιο εμπορικό σήμα της GE, το οποίο αποτιμάται σε σχεδόν 20 δισ. δολάρια*.

Επιπλέον, η GE ανακοίνωσε ότι μετά την ολοκλήρωση της απόσχισης, οι μετοχές της GE HealthCare θα εισαχθούν στο The Nasdaq Global Select Market με το σύμβολο “GEHC”. Με την εισαγωγή στο Nasdaq, η GE HealthCare θα επωφεληθεί από το προφίλ και το ιστορικό του χρηματιστηρίου ως μια αγορά για καινοτόμες, προσανατολισμένες στην τεχνολογία δημόσιες εταιρείες, ιδίως στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Ο H. Lawrence Culp, Jr., Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GE, σημειώνει: «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για το σχέδιο της GE να μετατραπεί σε τρεις ανεξάρτητες και εξειδικευμένες εταιρείες. Η αξιοποίηση του παγκόσμιου εμπορικού σήματος της GE, αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μας εξασφαλίζει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε, επιτρέποντας τη μελλοντική καταξίωση των εν λόγω εταιρειών. Βασισμένες πάνω στα θεμέλια της λιτότητας και της καινοτομίας, τα εμπορικά αυτά σήματα θα συνεχίσουν την αποστολή μας για την οικοδόμηση ενός λειτουργικού κόσμου και θα αποτελέσουν για τους πελάτες μας μια σημαντική υπενθύμιση των πλεονεκτημάτων που αποτιμούν στην GE».

Η GE σκοπεύει να πραγματοποιήσει την αφορολόγητη απόσχιση της GE HealthCare στις αρχές του 2023, δημιουργώντας μια ανεξάρτητη εταιρεία που θα προωθήσει την καινοτομία στον τομέα της υγείας ακριβείας για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ασθενών και την αντιμετώπιση κρίσιμων ασθενειών και κλινικών προκλήσεων. Με αφετηρία μια μακροχρόνια πορεία άνω των 100 ετών, το όνομα και το σήμα της GE HealthCare θα αποτελέσει ένα ισχυρό σύμβολο ποιότητας, ασφάλειας, εμπιστοσύνης και καινοτομίας.

Το νέο χρώμα του εμπορικού σήματος της GE HealthCare ονομάζεται “compassion purple”, ώστε να αντανακλά περισσότερη ανθρωπιά και εγκαρδιότητα και να επιτυγχάνει μεγαλύτερη διάκριση. Η εταιρεία θα εξακολουθήσει να αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη μέριμνα των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης και των ασθενών με περισσότερες από τέσσερα εκατομμύρια εγκαταστάσεις συσκευών και τη διενέργεια περισσότερων από δύο δισεκατομμύρια εξετάσεις ασθενών ετησίως.

Στις αρχές του 2024, η GE σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την αφορολόγητη απόσχιση της GE Vernova, του χαρτοφυλακίου ενεργειακών επιχειρήσεων της GE, η οποία σε συνδυασμό με τους πελάτες της παρέχει το ένα τρίτο της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας και εστιάζει στην επίσπευση της πορείας προς την αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή και βιώσιμη ενέργεια. Το νέο της όνομα είναι συνδυασμός του “ver”, που προέρχεται από το “verde” και το “verdant” για να σηματοδοτήσει το πράσινο και το μπλε χρώμα της Γης, και του “nova”, από το λατινικό “novus” ή “new”, που αντανακλά μια νέα και καινοτόμο εποχή ενέργειας με λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, στην οποία θα συμβάλει η GE Vernova. Αυτά τα χαρακτηριστικά αντικατοπτρίζονται επίσης στο νέο χρώμα (“evergreen”) του εμπορικού σήματος της GE Vernova.

Με εγκατεστημένους περισσότερους από 7.000 αεριοστρόβιλους (τουρμπίνες αερίου) και συνολικά 400 GW εξοπλισμού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το εμπορικό σήμα της GE Vernova θα λειτουργήσει ως υπενθύμιση των πάγιων δεσμεύσεων της εταιρείας να αποδώσει στους πελάτες της ποιότητα, συνεργασία και εφευρετικότητα.

Σε συνέχεια των προγραμματισμένων αυτών αποσχίσεων, η GE θα καταστεί μια εταιρεία με επίκεντρο τις αερομεταφορές, με την ονομασία GE Aerospace. Με μία βάση που περιλαμβάνει 39.400 εμπορικούς και 26.200 στρατιωτικούς κινητήρες αεροσκαφών, η εταιρεία θα συνεχίσει να διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην υποστήριξη του κλάδου μέσω μιας ιστορικής ανάκαμψης, διαμορφώνοντας παράλληλα το μέλλον των πτήσεων. Το νέο της όνομα διαφυλάσσει το ισχυρό κύρος της εταιρείας στον τομέα της αεροπλοΐας, ενώ παράλληλα προτάσσει ένα αισιόδοξο όραμα ανταγωνισμού και προόδου στον τομέα της αεροδιαστημικής και της αεροπορικής άμυνας για τις μελλοντικές γενιές. Με το παγκοσμίως αναγνωρισμένο σήμα της GE ως σύμβολο ασφάλειας, ποιότητας και εμπιστοσύνης, το νέο χρώμα του εμπορικού σήματος (“atmosphere blue”) εμπνέεται από τα ανώτερα επίπεδα της ατμόσφαιρας. Μετά τις προγραμματισμένες αποσχίσεις, η GE Aerospace θα έχει στην κατοχή της το εμπορικό σήμα της GE και θα παρέχει μακροπρόθεσμες άδειες χρήσης στις άλλες εταιρείες.

Η Linda Boff, επικεφαλής μάρκετινγκ της GE, σημειώνει: «Κατά τους τελευταίους έξι μήνες, συμμετείχαμε σε μια διεξοδική, καθοδηγούμενη από τους πελάτες διαδικασία για να κατανοήσουμε την ουσιαστική αξία του εμπορικού σήματος GE για τις μελλοντικές εταιρείες που σχεδιάζαμε. Βάσει δεδομένων και αναλύσεων που προέκυψαν από χιλιάδες συζητήσεις, κατέστη σαφές ότι το όνομα GE και το 130 ετών εμπορικό μας σήμα αντιπροσωπεύουν μια κληρονομιά καινοτομίας, ένα σύμβολο εμπιστοσύνης για τους πελάτες μας παγκοσμίως, υπερηφάνεια για την ομάδα μας και έναν πόλο έλξης για τους αυριανούς ηγέτες. Είμαστε υπερήφανοι που αυτές οι νέες εταιρείες θα μπορέσουν να στηριχθούν στο καινοτόμο DNA της GE

Με τη δημιουργία τριών ξεχωριστών εταιρειών, κάθε μία από αυτές θα επωφεληθεί από μεγαλύτερη εξειδίκευση, προσαρμοσμένη κατανομή κεφαλαίου και στρατηγική ευελιξία για την επίτευξη μακροπρόθεσμης ανάπτυξης και αξίας.**

* Σύμφωνα με την κατάταξη Best Global Brands για το 2021.

** Τα εν λόγω σχέδια ενδέχεται να υπόκεινται στην έκβαση νομικά επιβεβλημένων διαβουλεύσεων σε ορισμένα μέρη του κόσμου.

Check Also

Η GE Healthcare επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο υπερήχων της στη χειρουργική απεικόνιση με την εξαγορά της BK Medical

Η GE Healthcare προχώρησε σε συμφωνία για την εξαγορά της BK Medical – ηγέτιδας στην προηγμένη χειρουργική …