Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / H Ροζ Βαλίτσα της καμπάνιας “for HER” της Roche ξεκίνησε το ταξίδι της

H Ροζ Βαλίτσα της καμπάνιας “for HER” της Roche ξεκίνησε το ταξίδι της

Η πρωτοβουλία “for HER”, η ολιστική καμπάνια ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, των ωοθηκών και του τραχήλου της μήτρας, που υλοποιείται από τις εταιρείες Roche Hellas και Roche Diagnostics Hellas υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ και της HPV Society, συνεχίζει για τρίτη χρονιά τις δράσεις της, δημιουργώντας ένα κεντρικό σύμβολο: τη Ροζ Βαλίτσα της “for HER.

Η Ροζ Βαλίτσα της “for HER” αποτελεί μια συμβολική υπενθύμιση για όλες τις γυναίκες πως, όπως σε μια βαλίτσα δεν ξεχνούν να βάλουν τα απαραίτητα, έτσι δεν πρέπει να ξεχνούν την αυτοεξέταση, την επίσκεψη στο γιατρό τους και τις προληπτικές εξετάσεις. Και ακόμα περισσότερο, τους θυμίζει τι μπορούν να κάνουν προκειμένου να μη στερήσουν τη ζωή και την παρουσία τους από όσους τις έχουν ανάγκη και τις αγαπούν.

Πρώτος σταθμός στο ταξίδι της Ροζ Βαλίτσας ήταν το 9ο Greece Race for the Cure®, που διοργανώθηκε πρόσφατα στην Αθήνα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». H Roche, για ακόμα μια φορά μεταξύ των χορηγών της διοργάνωσης, συμμετείχε με πολυπληθή ομάδα δρομέων, ενώ στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο ενημέρωσης “for HER”, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να προσθέσουν ευχετήριες κάρτες στη Ροζ βαλίτσα, να φωτογραφηθούν, να ενημερωθούν για τον καρκίνο του μαστού, των ωοθηκών και του τραχήλου της μήτρας καθώς και για τις μεθόδους πρόληψης και ελέγχου.

«Είναι πεποίθησή μας ότι στη Ροζ Βαλίτσα της “for HER” μπορούν να χωρέσουν όλα, γιατί στη μάχη κατά του καρκίνου της γυναίκας τίποτα δεν πρέπει να μείνει απ’ έξω. Κάθε μήνυμα και κάθε συμβουλή μπορεί να είναι πολύτιμα και να σώσουν έστω και μια ζωή, γι’ αυτό και καλούμε όλους να ταξιδέψουν το μήνυμα όσο πιο μακριά γίνεται», δήλωσε η κα Ξένια Καπόρη, Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων της Roche Hellas.

«Η Ελληνίδα μητέρα, εργαζόμενη, νοικοκυρά, σπουδάστρια οφείλει στον εαυτό της και στην οικογένειά της να φροντίζει για την υγεία της και να μην αμελεί τον ετήσιο γυναικολογικό της έλεγχο και τις προληπτικές εξετάσεις. Αισιοδοξούμε πως η ‘ροζ βαλίτσα’ θα γεμίσει ευχετήριες κάρτες από όλη την Ελλάδα για γυναίκες που έχουν νοσήσει, αλλά συγχρόνως θα υπενθυμίζει τα βασικά που πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα για να διαφυλάξει την υγεία της», δήλωσε ο κος Θανάσης Ακάλεστος, Διευθυντής Business Development της Roche Diagnostics Hellas.

H ροζ βαλίτσα θα συνεχίσει το ταξίδι της το επόμενο διάστημα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και θα φιλοξενηθεί από ευαισθητοποιημένες γυναίκες που επιθυμούν να στείλουν το δικό τους μήνυμα για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης ως τοπικές πρέσβειρες στην περιοχής τους.

Check Also

Ο ετήσιος προσυμπτωματικός έλεγχος για καρκίνο του μαστού μετά τα 40 μειώνει τη θνησιμότητα κατά 41,7%

Ο ετήσιος προσυμπτωματικός έλεγχος για καρκίνο του μαστού που αρχίζει από την ηλικία των 40 …