Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / “Give & Fund”: Υποστήριξη του προγράμματος «Μαζί και στο Σπίτι» μέσω crowdfunding

“Give & Fund”: Υποστήριξη του προγράμματος «Μαζί και στο Σπίτι» μέσω crowdfunding

Το «Μαζί και στο Σπίτι», το πρόγραμμα δωρεάν ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ογκολογικών ασθενών τελικού σταδίου, στον χώρο τους, το οποίο δημιούργησε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών – Κ.Ε.Φ.Ι., ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2018 και στηρίζεται στη χορηγική υποστήριξη φαρμακευτικών εταιρειών, οι οποίες καλύπτουν ένα μέρος των λειτουργικών εξόδων.

Η ψυχολογική υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών μετά τη νοσοκομειακή περίθαλψη, από ειδικούς Επαγγελματίες Υγείας στον προσωπικό τους χώρο, είναι μια άκρως απαραίτητη παρέμβαση που θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα της νόσου, τόσο οργανικά όσο και ψυχοκοινωνικά, ενώ αφορά και την οικογένεια που τους φροντίζει.

Οι δωρεάν παροχές του προγράμματος περιλαμβάνουν:

  • Ψυχολογική και κοινωνική στήριξη για την αποδοχή της διάγνωσης και αποφυγή εγκατάλειψης της θεραπευτικής προσπάθειας, την ανάκτηση της αυτοπεποίθησης και διαχείριση του άγχους.
  • Πρόληψη και αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
  • Υποστήριξη των οικογενειών και των φροντιστών.
  • Ανάδειξη του ρόλου της οικογένειας, των φροντιστών, των φίλων.
  • Ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματα του ασθενούς και τη διαδικασία διεκδίκησής τους.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί σχεδόν 400 επισκέψεις από τους ψυχολόγους και την Κοινωνική Λειτουργό του Κ.Ε.Φ.Ι., βοηθώντας τους ογκολογικούς ασθενείς να αποδεχτούν και να διαχειριστούν την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Ωστόσο, προκειμένου το πρόγραμμα να συνεχίσει να υφίσταται, είναι απαραίτητη η βοήθεια όλων.

Για τον σκοπό αυτό, φτιάχτηκε στην πλατφόρμα υποδοχής δωρεών (Crowdfunding) “Give & Fund”, η σελίδα στήριξης της προσπάθειας: 

https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/mazikaistospiti

Στην πλατφόρμα αυτή περιγράφεται αναλυτικότερα η δράση και δίνεται η ευκαιρία σε όποιον το επιθυμεί, να συνεισφέρει στην όλη προσπάθεια με μια δωρεά.

Καθώς η επιτυχία της όλης προσπάθειας στηρίζεται στην ευρεία διάδοσή της, εγγράφονται ως «Πρεσβευτές» άνθρωποι με μεγάλο κύκλο και επιρροή, με δική τους πρωτοβουλία και συναίνεση (επιστήμονες, καλλιτέχνες, ΜΜΕ κ.λπ.). Γιατί βάζοντας ο καθένας μας ένα μικρό λιθαράκι, μπορούμε να στηρίξουμε κάτι μεγάλο και σημαντικό!

Τα βήματα για τη δωρεά:

  • Κάνουμε κλικ στη σελίδα:https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/mazikaistospiti
  • Πατάμε το πράσινο πλαίσιο “Donate”
  • Κάνουμεεγγραφή στη πλατφόρμα Give & Fund, ώστε να καταγραφεί η δωρεά μας
  • Επιλέγουμε ποσό δωρεάςκαι αν επιθυμούμε να φαίνεται το όνομα μας στους δωρητές, καθώς και το ποσό. Μπορούμε, επίσης, να γράψουμε ένα μήνυμα υποστήριξης
  • Η πληρωμή γίνεται μόνο μέσω Paypal

Για τυχόν απορίες σχετικά με τη διαδικασία, μπορείτε να καλέσετε στα γραφεία του Κ.Ε.Φ.Ι.: 210-6468222

Check Also

“RUN – BIKE – CARE”: Την Κυριακή 2 Ιουνίου ενώνουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στον καρκίνο!

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο «ΙΑΝΟΣ» συνέντευξη Τύπου, την οποία προγραμμάτισε ο Σύλλογος …