Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Γεωργιάδης: Όσο είμαι Υπουργός Υγείας, φάρμακο σε ασθενή που το χρειάζεται δεν θα κόβεται ποτέ

Γεωργιάδης: Όσο είμαι Υπουργός Υγείας, φάρμακο σε ασθενή που το χρειάζεται δεν θα κόβεται ποτέ

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε σε δημοσίευμα που έκανε λόγο για κόψιμο ογκολογικών φαρμάκων, καθώς και στην πραγματοποίηση της δεύτερης μεταμόσχευσης ήπατος από ζώντα δότη, σε συνέντευξή του στο Action 24 και τους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού.

Ειδικότερα, ο Υπουργός είπε:

Σχετικά με πρωτοσέλιδο εφημερίδας ότι κόβονται φάρμακα για καρκινοπαθείς

«Η Ένωση των Ογκολόγων επισήμως μας είπε ότι πρέπει να ενεργοποιήσουμε τα ογκολογικά συμβούλια, γιατί θεωρούν ότι πολλά φάρμακα που γράφονται δεν θα έπρεπε να γράφονται. Το ότι η Ένωση Ογκολόγων έχει ζητήσει να ενεργοποιήσουμε τα ογκολογικά συμβούλια, δηλαδή να ελέγχεται αν καλώς γράφεται ή όχι ένα φάρμακο, σημαίνει ότι εμείς οι πολιτικοί, ο Υπουργός εν προκειμένω, κόβει τα φάρμακα; Δεν κόβονται τα φάρμακα. Ό,τι πρέπει να γράφεται θα γράφεται, και ό,τι πρέπει να δίνεται θα δίνεται. Άρα, σε κανέναν ασθενή που πρέπει να πάρει ένα φάρμακο δεν το κόβουμε.

Το ότι, όμως, επισήμως η επιστημονική κοινότητα των γιατρών λέει ότι πρέπει να υπάρχει ένας μεγαλύτερος έλεγχος στη συνταγογράφηση ορισμένων πολύ ακριβών φαρμάκων, γιατί σε πολλές περιπτώσεις, κατά τη γνώμη τους, τα φάρμακα που γράφονται δεν θα έπρεπε να γράφονται, αυτό δεν έχει να κάνει με εμένα. Επαναλαμβάνω, όσο είμαι εγώ Υπουργός Υγείας, φάρμακο σε ασθενή που το χρειάζεται δεν θα κόβεται ποτέ και για κανέναν λόγο».

Σχετικά με τη δεύτερη μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη στην Ελλάδα

«Προχθές έγινε στο Λαϊκό Νοσοκομείο η δεύτερη μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη, από μητέρα σε κόρη. Η δότρια είναι καλά και ήδη βγήκε από το νοσοκομείο και η κόρη, επίσης, πάει πάρα πολύ καλά. Έχουμε τη δεύτερη μεγάλη επιτυχία του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο Λαϊκό Νοσοκομείο και στον καθηγητή κύριο Σωτηρόπουλο, καθώς εφαρμόζεται μία τεχνική που αλλάζει τα δεδομένα για τη μεταμόσχευση ήπατος».

Check Also

14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management – Pharmadise – Leading healthcare intelligence: Όλα όσα ειπώθηκαν

Η τεχνητή νοημοσύνη, η νέα Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για το φάρμακο, η καινοτομία, ο ρόλος των …