Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / FairLife LCC για Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: «Όλοι ίσοι, όλοι μοναδικοί!»

FairLife LCC για Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: «Όλοι ίσοι, όλοι μοναδικοί!»

Η FairLife L.C.C. στέλνει το δικό της μήνυμα αφύπνισης, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ενημερωτικής εκστρατείας «Close the Care Gap». 

Πρόσκληση προς την παγκόσμια κοινότητα να αναλάβει δράση απέναντι στις ανισότητες που εμποδίζουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να έχουν πρόσβαση στη φροντίδα για τον καρκίνο που χρειάζονται, απευθύνει η Ένωση για τον Διεθνή Έλεγχο του Καρκίνου (UICC) με την ενημερωτική εκστρατεία «Close the Care Gap».

Η εκστρατεία διάρκειας τριών ετών, το (2022) επικεντρώθηκε στον εντοπισμό και την αναγνώριση των κοινωνικών και άλλων παραγόντων που εμποδίζουν την ισότιμη φροντίδα του καρκίνου σε όλο τον κόσμο και τις επιπτώσεις τους στη δημόσια υγεία.

Φέτος, στο δεύτερο έτος, έχει ως στόχο να ενώσει τις φωνές φίλων, συγγενών, συναδέλφων και κοινοτήτων ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουν την αλλαγή και να αναλάβουν δράση. Αναδεικνύει την ιατρική πρόοδο και την επιστημονική καινοτομία, αλλά και κάθε ατομική ή ομαδική ενέργεια, μικρή ή μεγάλη, που μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή του ασθενή με καρκίνο.

10 εκατ. άνθρωποι χάθηκαν από καρκίνο το 2020, και οι ανισότητες που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με τις υπηρεσίες  φροντίδας επιβαρύνουν το φορτίο της νόσου.

Η FairLife L.C.C. οραματίζεται ένα μέλλον όπου η φροντίδα για τον καρκίνο δεν θα επηρεάζεται από κοινωνικούς παράγοντες και συμπορεύεται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να καλύψει το κενό στην φροντίδα του καρκίνου, διεκδικώντας την εξάλειψη των ανισοτήτων, την ισότιμη πρόσβαση σε νέες, καινοτόμες θεραπείες και τη δίκαιη, ολιστική υποστήριξη σε όλους τους ασθενείς, φροντιστές, μέλη οικογενειών που αντιμετωπίζουν τη νόσο:

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, και κάθε ημέρα, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας για να βοηθήσουμε στη διάδοση του σημαντικού μηνύματος της αναγκαιότητας άρσης εμποδίων στον καρκίνο του πνεύμονα, μέσα από τις πολυπαραγοντικές δράσεις του φορέα μας, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση κοινού και φορέων για τη πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση  του καρκίνου του πνεύμονα, την ισότιμη πρόσβαση σε νέες καινοτόμες θεραπείες, τη διεκδίκηση της  απενεχοποίησης του στίγματος των ασθενών που νοσούν με Καρκίνο του Πνεύμονα, την ευαισθητοποίηση για την αξία του ολοκληρωμένου αξιόπιστου μοριακού διαγνωστικού ελέγχου, την ζωτικής σημασίας ψυχοκοινωνική υποστήριξη ασθενών και φροντιστών, την έγκυρη πληροφόρηση και πρόσβαση στις πλέον καινοτόμες κλινικές μελέτες που πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα.

Σήμερα υψώνουμε τη φωνή μας, για να ενθαρρύνουμε άτομα από όλα τα κοινωνικά στρώματα να ενωθούν μαζί μας για την κατανόηση, την αναγνώριση και άρση των ανισοτήτων στη φροντίδα του καρκίνου του πνεύμονα.

Μηνύματα αφύπνισης και ευαισθητοποίησης συνθέτουν το φετινό βίντεο της FairLife, που αφιερώνεται στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου 2023, με τη συμμετοχή φίλων και πρεσβευτών της FairLife. Το “Close The Care Gap” μας αφορά όλους!

Δείτε το βίντεο:

Check Also

ΠΙΣ για Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου: Πρέπει να γίνει κοινωνική συνείδηση ο προσυμπτωματικός έλεγχος

«Να κλείσουμε την ψαλίδα στη θεραπεία του καρκίνου» είναι το σύνθημα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας …