Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / “Enjoy summer, enjoy sex, enjoy safe sex” από την ΕΕΕΕΠ

“Enjoy summer, enjoy sex, enjoy safe sex” από την ΕΕΕΕΠ

Για τρίτη χρονιά φέτος, η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης στην ΠΦΥ (ΕΕΕΕΠ) συνεχίζει την εκστρατεία, με τίτλο “Enjoy summer, enjoy sex, enjoy safe sex”, η οποία έχει στόχο την ενημέρωση ιατρών και κοινού για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Τα εν λόγω νοσήματα αποτελούν σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας, καθώς κάθε χρόνο παρουσιάζονται 357.000.000 κρούσματα παγκοσίως και η πλειονότητά τους δεν έχει κανένα σύμπτωμα ή παρουσιάζει ήπια συμπτώματα. Υπολογίζεται, χαρακτηριστικά, ότι 500.000.000 άνθρωποι έχουν έρπη γεννητικών οργάνων.

Η εκστρατεία περιλαμβάνει διανομή ειδικού ενημερωτικού εντύπου, το οποίο περιγράφει τα συνήθη σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τις μεθόδους πρόληψής τους, με την ευγενική χορηγία του Durex. Το ενημερωτικό υλικό θα διανεμηθεί σε μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τόσο ιδιωτικές, όσο και δημόσιες, κυρίως σε τουριστικές περιοχές.

Η διανομή ξεκίνησε από τον Πόρο στις 15 Ιουνίου 2018 και θα συνεχιστεί στο Πόρτο Χέλι, στην Πάρο, στην Ίο και στη Μύκονο.

Check Also

«Η Εκπαίδευση για το Άσθμα Ενδυναμώνει»: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης της ΕΠΕ

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού διοργανώνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος (7 Μαΐου …