Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / ΕΚΑΒ: Στάση Εργασίας λόγω μειωμένης παράτασης των συμβάσεων των επικουρικών

ΕΚΑΒ: Στάση Εργασίας λόγω μειωμένης παράτασης των συμβάσεων των επικουρικών

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα, 4 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, από τις 11:00 έως τις 15:00, με αφορμή την παράταση στις συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού. Ειδικότερα, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που έχει τεθεί προς διαβούλευση, και συγκεκριμένα στο άρθρο 60, προβλέπεται η παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού για έξι (6) μήνες έως και 30/6/2024, αντί για ένα έτος όπως είχε ενημερώσει ο Υπουργός Υγείας, δηλαδή έως και 31/12/2024.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, αναφέρονται τα εξής:

Οι διασώστες πληρώματα ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β. που προσλήφθηκαν ως επικουρικοί από την αρχή αλλά και κατά την διάρκεια της πανδημίας covid-19 βοήθησαν τα μέγιστα για να μην καταρρεύσει το Ε.Κ.Α.Β. και κατ’ επέκταση όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας από την πρωτόγνωρη πανδημική κρίση.

Οι διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. πραγματοποίησαν αλλά και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να εκτελούν χιλιάδες διακομιδές ασθενών με covid-19 είτε διασωληνωμένων, είτε νοσούντων προς μονάδες εντατικής θεραπείας και κλινικές covid σε όλη την χώρα δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία στην ζωή σε αυτούς τους ανθρώπους. Παράλληλα, οι επικουρικοί συνάδελφοι κάλυψαν και συνεχίζουν να καλύπτουν τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στο Ε.Κ.Α.Β.  λόγω μη έκδοσης προκηρύξεων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εδώ και πολλά χρόνια.

Δυστυχώς, είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά της Πολιτείας σε αυτούς τους εργαζόμενους που ήρθαν στο Ε.Κ.Α.Β. εν μέσω πανδημίας να βοηθήσουν τον δοκιμαζόμενο χώρο της Υγείας και να μην αναγνωρίζεται η προσφορά τους και η αναγκαιότητα της παραμονής τους στο Ε.Κ.Α.Β.

Ζητούμε άμεσα την τροποποίηση του άρθρου για επέκταση των συμβάσεων των επικουρικών συναδέλφων  για ένα (1) έτος έως 31/12/2024  και σας ενημερώνουμε ότι, αν ισχύσει η 6μηνη παράταση, από την επόμενη μέρα το Ε.Κ.Α.Β. θα διαλυθεί Πανελλαδικά, αφού θα σταματήσουν να εργάζονται 700 επικουρικοί διασώστες που αποτελούν μεγάλο μέρος του συνολικού προσωπικού.

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι η περιβόητη προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό στην Υγεία ήδη κωλυσιεργεί για δύο χρόνια τουλάχιστον και ζητούμε άμεσα την έκδοση προκηρύξεων για μόνιμο προσωπικό 800 ατόμων όπως έχει εξαγγείλει και ο Πρωθυπουργός.

Σας καλούμε άμεσα για άμεσες ενέργειες εκ μέρους σας ώστε να διορθωθεί η αδικία και να μην υπάρξουν τραγικές συνέπειες για την επιχειρησιακή λειτουργία του Ε.Κ.Α.Β. και κίνδυνος για την ζωή χιλιάδων ασθενών.

Check Also

Προκήρυξη 2.145 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία – Έρχεται προκήρυξη και για ειδικευμένους γιατρούς

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του προσωπικού των νοσοκομείων και των φορέων του Υπουργείου Υγείας σε …