Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / ECHSA: Επείγουσα σύσταση για αναβολή των μη επειγόντων παιδο-καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων και επισκέψεων

ECHSA: Επείγουσα σύσταση για αναβολή των μη επειγόντων παιδο-καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων και επισκέψεων

Η Ευρωπαϊκή Παιδοκαρδιοχειρουργική Εταιρεία, (European Congenital Heart Surgeons Association – ECHSA), λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα δεδομένα της ραγδαίας πανδημικής εξάπλωσης του ιού COVID-19, σε συνδυασμό με τις ανοσοκατασταλτικές επιπτώσεις που επιφέρουν στον οργανισμό οι παιδοκαρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, με γνώμονα την κατά το δυνατόν διαφύλαξη της υγείας των καρδιοπαθών παιδιών και των οικογενειών τους, αλλά και του εξειδικευμένου ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και για τη διατήρηση σε διαθεσιμότητα πολύτιμων νοσοκομειακών πόρων καρδιοαναπνευστικής υποστήριξης, που είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση επειγόντων καταστάσεων, συνιστά:

  1. Την αναβολή όλων των προγραμματισθέντων εκλεκτικών, μη επειγόντων παιδο-καρδιοχειρουργικών και επεμβατικών καρδιολογικών επεμβάσεων.
  2. Την αναβολή όλων των εκλεκτικών προγραμματισθέντων επισκέψεων παιδο-καρδιολογικών ασθενών σε νοσοκομεία και κλινικές για κλινικούς και εργαστηριακούς ελέγχους ρουτίνας.

Η σύσταση επί του παρόντος ισχύει για 6 εβδομάδες και θα επανεκτιμηθεί αναλόγως των εξελίξεων.

Γεώργιος Σαρρής MD, PhD
Πρόεδρος ECHSA

Check Also

Υψηλός κίνδυνος επαναμόλυνσης SARS-CoV-2 λόγω διαδοχικών παραλλαγών της Omicron

Πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2024 στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Science, αναλύει …