Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Bravo Awards 2022: Η Chiesi Hellas διακρίθηκε για τις βιώσιμες υποδομές της

Bravo Awards 2022: Η Chiesi Hellas διακρίθηκε για τις βιώσιμες υποδομές της

Η Chiesi Hellas, για τρίτη συνεχή χρονιά, διακρίθηκε στα βραβεία «Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2022», που διοργανώνονται από το QualityNet Foundation, για την πρωτοβουλία “Better Building” στη θεματική ενότητα «Περιβάλλον» (Βιώσιμη Δόμηση και Κτήρια).

Η πρωτοβουλία αυτή συνδέεται με τον 11ο Παγκόσμιο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), που έχει θέσει ο ΟΗΕ «Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες». Πρόκειται για σημαντική διάκριση δεδομένου του υψηλού αριθμού συμμετοχών (περισσότερες από 300 πρωτοβουλίες) και της συμμετοχής περισσότερων από 16.000 πολιτών στηn ψηφοφορία ανάδειξης των νικητών.

Από το 2019 η Chiesi Hellas έχει νέα έδρα στον Άλιμο Αττικής, η οποία σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για να είναι οικολογικά βιώσιμη (eco-sustainable). Το πρόγραμμα “Better Building” στοχεύει στην υπεύθυνη χρήση πόρων, όπως το νερό και η ενέργεια, στην ελαχιστοποίηση της παραγωγής απορριμμάτων και στην ενθάρρυνση της ανακύκλωσης. Ο απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας είναι η υιοθέτηση ενός μοντέλου βασισμένου στην υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή, προκειμένου να ενισχυθεί το ευ ζην των εργαζομένων, να μειωθεί το εταιρικό αποτύπωμα στο περιβάλλον και να διατηρηθούν οι πόροι για τις μελλοντικές γενεές.

Στην τελετή βράβευσης που έγινε πρόσφατα στο Μέγαρο της Παλιάς Βουλής, το βραβείο παρέλαβε ο κ. Παναγιώτης Ζαφειρέλλης, Procurement Officer της Chiesi Hellas. «Στόχος του προγράμματος “Better Building” είναι ένα καινοτόμο, βιώσιμο και φιλικό “σπίτι”, γιατί ο χώρος εργασίας είναι το δεύτερο σπίτι για όλους τους εργαζόμενους. Για την επίτευξή του, έχουμε καταρτίσει και υλοποιούμε ένα σχέδιο δράσης για τη διαχείριση της ενέργειας, του νερού και των απορριμμάτων καθώς και για την “πράσινη” μετακίνηση. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτή τη διάκριση, που αφενός αναγνωρίζει αυτή μας την προσπάθεια αλλά και επιβεβαιώνει το χαρακτήρα της Chiesi Hellas ως εταιρεία BCorp: έναν οργανισμό που χρησιμοποιεί το επιχειρείν ως δύναμη για το συλλογικό καλό και φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως παράδειγμα υιοθέτησης υψηλών περιβαλλοντικών προτύπων και από άλλες επιχειρήσεις» δήλωσε ο κ. Ζαφειρέλλης.

Check Also

Η Bristol Myers Squibb Ελλάδας στην κορυφή της λίστας Best Workplaces™ 2024

Με την πρώτη θέση τιμήθηκε η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb Ελλάδας (BMS) στη λίστα …