Ο ΑΣΕΠ ανακοίνωσε το απόγευμα της 2ας Αυγούστου τα ονόματα των επικρατέστερων Υποδιοικητών ΥΠΕ, οι οποίοι προέκυψαν μέσα από μία διαδικασία γραπτών εξετάσεων, μοριοδότησης και έλεγχο του ΑΣΕΠ – μια διαδικασία η οποία αμφισβητήθηκε έντονα από την αντιπολίτευση. Οι Υποδιοικητές ΥΠΕ είναι δύο ανά Υγειονομική Περιφέρεια και συνολικά 14 νέα στελέχη θα αναλάβουν άμεσα υπηρεσία.
Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ΑΣΕΠ αναφέρει:
«Το Α.Σ.Ε.Π. γνωστοποιεί ότι, στο πλαίσιο της Α.Π: Γ4β/Γ.Π.οικ.69377/29.12.2023 (1ΥΠΕΑΡΧΩΝ/2023, ΑΔΑ: 9ΝΞ5465ΦΥΟ-ΣΡ3) Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η αρμόδια Επιτροπή Επιλογής Στελεχών, ολοκλήρωσε τις συνεντεύξεις και κατάρτισε τον πίνακα των έξι (6) επικρατέστερων υποψηφίων, για τις (2) θέσεις Υποδιοικητών ανά ΥΠΕ (14 συνολικά προκηρυσσόμενες θέσεις Υποδιοικητών για συνολικά 7 ΥΠΕ), κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις της παρ.7θ του άρθρου 4 του ν.5062/2023. Ο εν λόγω πίνακας αποστέλλεται στον εποπτεύοντα Υπουργό και αναρτάται στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. και του εποπτεύοντος Υπουργείου.
Για τις είκοσι μία (21) θέσεις Διοικητών και Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών εξετάστηκαν 60 ενστάσεις και από αυτές έξι (6) έγιναν δεκτές και οκτώ (8) εν μέρει δεκτές. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 107 συνεντεύξεις. Ειδικότερα, από 12/07/2024 έως 17/07/2024 (ημερομηνία ανάρτησης τριάδων ανά ΥΠΕ για τους Διοικητές) και από 23/07/2024 έως 02/08/2024 (ημερομηνία ανάρτησης εξάδων ανά ΥΠΕ για τους Υποδιοικητές)».
Τα ονόματα είναι τα ακόλουθα: