Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Έρχεται νέα τροπολογία για τα φάρμακα – Τι αλλάζει

Έρχεται νέα τροπολογία για τα φάρμακα – Τι αλλάζει

Νέες αλλαγές θα φέρει στα φάρμακα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μέσω τροπολογίας που ενδεχομένως να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Η τροπολογία θα φέρει κλειστούς προϋπολογισμούς στα Φάρμακα Υψηλού Κόστους και όχι μόνο, ενώ υπάρχει πιθανότητα μέσω αυτής να καταργηθούν τα 80-20 και 90-10 που αφορούν στον επιμερισμό του clawback, με την εισαγωγή rebate στις σχετικές κατηγορίες φαρμάκων.

Στόχος των παραπάνω ενεργειών είναι να τεθεί υπό έλεγχο η φαρμακευτική δαπάνη και το clawback που καταβάλλουν οι εταιρείες και το οποίο έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, συνεχίζεται το κούρεμα των βιταμινών, με τον προϋπολογισμό για την Βιταμίνη D να έχει κλείσει στα 10,9 εκατ. σε σχέση με τα 47 εκατ. που ήταν το προηγούμενο έτος. Ανάλογα θα κινηθούν και Μαγνήσιο, Ασβέστιο και Σίδηρος.

Στόχος είναι η δαπάνη που καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ να μην υπερβεί τα 35 εκατ. ευρώ, ενώ έφτανε τα 120 εκατ..

Check Also

Η καινοτόμος ανακαίνιση του ΕΣΥ

Η εικόνα ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας σταδιακά βελτιώνεται, και αυτό άρχισε να αποτυπώνεται και στις …

Health Update
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.