Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Κοντοζαμάνης στη Βουλή: Ανάπτυξη Δορυφορικών Λογαριασμών Υγείας μέσα στο 2021

Κοντοζαμάνης στη Βουλή: Ανάπτυξη Δορυφορικών Λογαριασμών Υγείας μέσα στο 2021

Mιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2021, ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ανέφερε μεταξύ άλλων και τον προγραμματισμό της κυβέρνησης για ανάπτυξη Δορυφορικών Λογαριασμών Υγείας μέσα στο 2021.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντοζαμάνης σημείωσε:

«…το 2021 θα αναπτύξουμε τους Δορυφορικούς Λογαριασμούς Υγείας που θα αναλύουν το επίπεδο υγείας του πληθυσμού ανά ηλικιακή ομάδα και φύλο, συνδυαστικά με τις δαπάνες Υγείας.

Θα ξεκινήσουμε με τις τρεις κυριότερες νοσολογικές κατηγορίες, τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα, τα Νεοπλάσματα και τις Ενδοκρινολογικές/Μεταβολικές Διαταραχές. Η ανάπτυξη των Λογαριασμών Υγείας θα συμβάλει στην απόκτηση μεγαλύτερης και αξιόπιστης πληροφόρησης αναφορικά με την κατανομή των δαπανών για την Υγεία κατά φορέα πληρωμής και κατά είδος παραγόμενης υπηρεσίας, καθώς και την οικονομική αποδοτικότητα αυτής της δαπάνης σε σχέση με τα παραγόμενα αποτελέσματα υγείας».

Check Also

Αγαπηδάκη: Το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής αλλάζει τον χάρτη της Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου η 1η Ενημερωτική Ημερίδα για το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ). …