Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / 71 νέα κρούσματα και άλλους 4 θανάτους ανακοίνωσε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας

71 νέα κρούσματα και άλλους 4 θανάτους ανακοίνωσε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας

Ανακοινώθηκαν σήμερα 71 νέα κρούσματα στη χώρα από τον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ, κ. Σωτήρη Τσιόδρα, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνουν τα 892.

56 ασθενείς βρίσκονται σε ΜΕΘ, εκ των οποίων 54 είναι διασωληνωμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη. Οι περισσότεροι είναι άνδρες με υποκείμενα νοσήματα.

Σήμερα ανακοινώθηκαν, επίσης, 4 θάνατοι. Όλοι τους άνδρες, με υποκείμενα νοσήματα. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των θανάτων στη χώρα μας φτάνει τους 26. 21 είναι άνδρες και 5 γυναίκες.

Μέχρι σήμερα, 42 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο.

Έως τώρα, στη χώρα μας η νόσος δεν δείχνει σημάδια εκθετικής αύξησης. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κερδίσαμε τη μάχη, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, τονίζοντας ότι η νόσος δεν εξαιρεί τους νέους ανθρώπους και αναφερόμενος στον Γερμανό καθηγητή, ο οποίος εξέπνευσε στην Κρήτη. Το εν λόγω περιστατικό είχε παρουσιάσει θρόμβωση ως επιπλοκή της νόσου και του είχε χορηγηθεί αντιπηκτική αγωγή.

Επιπλέον, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ενέκρινε θεραπευτικό πρωτόκολλο στο νοσοκομείο και υπό στενή παρακολούθηση και στην κοινότητα.

Διεθνώς έχουν σημειωθεί 492.000 κρούσματα κορονοϊού και περισσότεροι από 22.000 θάνατοι, ενώ 119.000 ασθενείς έχουν ανακάμψει. Σημειωτέον ότι ο ρυθμός μετάδοσης δειθνώς ανέβηκε 10 φορές μέσα σε 14 ημέρες. Ωστόσο, αν τηρούνται τα μέτρα, μπορεί να αλλάξει η σχετική καμπύλη, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ.

Check Also

Συνάντηση Γεωργιάδη – Θεμιστοκλέους με τον Υπουργό Υγείας της Κύπρου, Μιχάλη Δαμιανό

Ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους μετέβησαν στη …