Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / 60 χρόνια Pfizer Hellas – Η μεγάλη συνεισφορά σε Υγεία, Οικονομία και Κοινωνία, και η συμβολή στην αντιμετώπιση του COVID-19

60 χρόνια Pfizer Hellas – Η μεγάλη συνεισφορά σε Υγεία, Οικονομία και Κοινωνία, και η συμβολή στην αντιμετώπιση του COVID-19

Η Pfizer Hellas συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα, έχοντας συνδέσει την πορεία της με επιτεύγματα που βελτιώνουν την υγεία και την ποιότητα ζωής των Ελλήνων ασθενών, αλλά και με την ουσιαστική συνεισφορά στη χώρα και στην ελληνική κοινωνία. Σήμερα, η εταιρεία συνεχίζει να είναι εδώ και να συμμετέχει ενεργά στη μάχη ενάντια στην υγειονομική κρίση.

Συμβολή στην έρευνα για την ανάπτυξη εμβολίου

Η Pfizer συνεργάζεται με εταίρους σε όλο το οικοσύστημα καινοτομίας στον χώρο της Υγείας, με την επιστημονική κοινότητα, με φαρμακευτικές εταιρείες, με ρυθμιστικές αρχές και κυβερνήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου όλοι μαζί να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη υγειονομική πρόκληση του αιώνα μας.

Η προσέγγιση της Pfizer στην αντιμετώπιση της πανδημίας αποτυπώνεται σε πέντε παγκόσμιες δεσμεύσεις, τις οποίες ανακοίνωσε ο Έλληνας CEO της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά:

 • Πρόσβαση στα ερευνητικά εργαλεία και τα δεδομένα της Pfizer.
 • Δημιουργία επίλεκτης διεπιστημονικής ομάδας.
 • Συνεργασία και μεταφορά τεχνογνωσίας σε μικρές βιοτεχνολογικές εταιρείες έρευνας.
 • Διάθεση παραγωγικών υποδομών της Pfizer για τις ανάγκες παραγωγής του εμβολίου, ακόμη κι αν αυτό ανακαλυφθεί από άλλη εταιρεία.
 • Βελτίωση της ετοιμότητας του κλάδου, απέναντι σε μελλοντικές κρίσεις.

H Pfizer συνεργάζεται με τη γερμανική βιοτεχνολογική εταιρεία BioNTech, για την ανάπτυξη mRNA εμβολίου κατά της νόσου COVID-19 με νέο μηχανισμό δράσης (first-in-class). Οι κλινικές μελέτες ξεκίνησαν στα τέλη Απριλίου στη Γερμανία και στις ΗΠΑ στις αρχές Μαΐου.

Φροντίδα για την επάρκεια και διαθεσιμότητα των φαρμάκων της

Από την αρχή της κρίσης, η εταιρεία φροντίζει για την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς. Παρακολουθεί σε καθημερινή βάση τα αποθέματα των φαρμάκων της, επικεντρώνοντας σε εκείνα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19 και των επιπλοκών της, στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ.

Ταυτόχρονα, στηρίζει την προσπάθεια του ΕΟΠΥΥ για τη διάθεση ογκολογικών της φαρμάκων υψηλού κόστους μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και να διευκολυνθούν οι καρκινοπαθείς και οι οικείοι τους.

Στηρίζει έμπρακτα το Ε.Σ.Υ. και την ελληνική κοινωνία

Η Pfizer συνεργάζεται με την Πολιτεία, την ιατρική κοινότητα και τις ιατρικές δομές, προκειμένου να συνεισφέρει στην κάλυψη έκτακτων αναγκών που δημιουργεί η υγειονομική κρίση. Ήδη έχει προχωρήσει σε δωρεές αξίας άνω των 500.000 ευρώ για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και για τη στήριξη ασθενών και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Στις δράσεις της περιλαμβάνονται:

 • Δωρεά για τον εξοπλισμό 100 κλινών ΜΕΘ με monitors μέτρησης ζωτικών λειτουργιών.
 • Δωρεά 100.000 προστατευτικών μασκών για χρήση στα νοσοκομεία.
 • Δωρεές για την κάλυψη επιμέρους αναγκών νοσοκομείων και την προστασία του ιατρικού προσωπικού, όπως ειδικές μάσκες FFP2 και FFP3, ειδικές στολές κ.ά.
 • Δωρεά 40.000 μασκών και 44.000 γαντιών για την προστασία της υγιεινής αστέγων συμπολιτών μας, σε συνεργασία με τη Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, του Υπουργείου Εργασίας.
 • Στήριξη της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας για την υλοποίηση του έργου «Μαζί απέναντι στην κρίση» για την ενημέρωση και υποστήριξη των χρόνια ασθενών.
 • Στήριξη του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας» για την υλοποίηση προγράμματος πρόληψης σε 10 σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης σε αστέγους και χρήστες ουσιών στην Αθήνα.
 • Στήριξη  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Ρευματικά Νοσήματα ΡευΜΑζήν για την υλοποίηση διαδικτυακού σεμιναρίου σε ασθενείς με ρευματικά νοσήματα αναφορικά με τη νόσο COVID-19.

Στο πλευρό των ανθρώπων της

Από τα πρώτα κρούσματα στη χώρα μας, η Pfizer Hellas υιοθέτησε στάση κοινωνικής ευθύνης και έλαβε δραστικά μέτρα πρόληψης, θέτοντας σε απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της υγείας και την ευημερία των ανθρώπων της.

Ταυτόχρονα, μέσα από το παγκόσμιο Πρόγραμμα Ιατρικών Υπηρεσιών, δίνει στους επαγγελματίες υγείας της εταιρείας τη δυνατότητα να παρέχουν στη χώρα τους υπηρεσίες φροντίδας και θεραπείας σε ασθενείς. Για όλο αυτό το διάστημα, συνεχίζουν να λαμβάνουν στο ακέραιο την αμοιβή τους από την Pfizer και, με την επιστροφή τους, αναλαμβάνουν ξανά τα καθήκοντά τους στην εταιρεία.

Η επόμενη ημέρα, με το Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Η εταιρεία συμβάλλει στην προσπάθεια για επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας μετά την υγειονομική κρίση, επενδύοντας στην καινοτομία και στο πολύτιμο επιστημονικό δυναμικό της χώρας.

Η Pfizer υλοποιεί απρόσκοπτα την επένδυσή της στη Θεσσαλονίκη για την εγκατάσταση Κέντρου Ψηφιακής Τεχνολογίας, με εφαρμογή στον χώρο της Υγείας. Το Κέντρο βρίσκεται σε διαδικασία στελέχωσης και έχουν προκηρυχθεί θέσεις εργασίας για περισσότερους από 50 επιστήμονες  με πολύ μεγάλη ανταπόκριση από Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδoς. Προβλέπεται να απασχολήσει περισσότερους από 200 επιστήμονες υψηλής κατάρτισης.

Check Also

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ψάχνουμε λύση για δωρεάν απογευματινά χειρουργεία σε κάποιες κατηγορίες ασθενών

“Κοιτάζουμε να εκταμιεύσουμε ένα ποσό, το οποίο θα μπορέσει να δώσει τη δυνατότητα στο κράτος …