Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / 52 καινούργια ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ, με χρηματοδότηση 3,4 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Αττικής

52 καινούργια ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ, με χρηματοδότηση 3,4 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Αττικής

Σε συνέχεια των προηγούμενων δράσεων στήριξης του ΕΚΑΒ, η Περιφέρεια Αττικής με το ποσό των 3,4 εκατ. ευρώ, μέσω του ΠΕΠ Αττική 2014-2020, χρηματοδοτεί την προμήθεια 52 σύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία του έργου των διασωστών υπέρ των πολιτών.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη χθες, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του Υπ. Υγείας Θάνου Πλεύρη και της Αν. Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και τον εκπρόσωπο της προμηθεύτριας εταιρείας στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ.

Παρόντες ήταν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, στελέχη και εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ.

Βάσει της σύμβασης, τα ασθενοφόρα θα παραδοθούν στο ΕΚΑΒ, μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

«Βούλησή μας να συμβάλουμε ώστε οι διασώστες του ΕΚΑΒ, που καθημερινά καταβάλλουν σημαντική προσπάθεια για να κρατηθούν στη ζωή συμπολίτες μας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, να εργάζονται με πιο σύγχρονα εργαλεία. Στόχος μας είναι να ανανεώσουμε το σύνολο του στόλου των γηρασμένων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ», επισήμανε αρχικά ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Πατούλης.

Τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη για τη χρηματοδότηση προμήθειας των ασθενοφόρων, αλλά και τη διαχρονική στήριξή του στο ΕΚΑΒ εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ν. Παπαευσταθίου, επικαλούμενος και τη χρηματοδότηση των 8 κινητών μονάδων άμεσης επέμβασης, αλλά και τη χρηματοδότηση για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, μέσω ΕΣΠΑ.

«Με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα αγοραστούν 52 πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα προκειμένου οι διασώστες του ΕΚΑΒ να μπορούν να αντεπεξέρχονται στο καθημερινό τους λειτούργημα με σύγχρονα επιχειρησιακά μέσα», ανέφερε και απένειμε στον κ. Πατούλη τιμητική πλακέτα για τη συνεισφορά του.

Το έργο του Περιφερειάρχη αλλά και τη συμβολή του στην αναβάθμιση του συστήματος υγείας εξήρε στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης. «Με τον Γ. Πατούλη στο τιμόνι ξέρουμε ότι πάντα θα έχουμε τη στήριξη της Περιφέρειας», ανέφερε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι, την περίοδο της πανδημίας, όλες οι Περιφέρειες συνεισέφεραν πολλά. «Ωστόσο, η Περιφέρεια Αττικής είναι πρωτοπόρος, καθώς χρηματοδότησε, μεταξύ άλλων, προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, την αναβάθμιση υλικοτεχικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία, αλλά  και τώρα την προμήθεια 52 ασθενοφόρων, ένα πάγιο αίτημα του ΕΚΑΒ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Αν. Υπουργός Υγείας, Μ. Γκάγκα, υπογραμμίζοντας ότι στο ΕΚΑΒ κυριαρχεί η συλλογική δουλειά και το ομαδικό πνεύμα, και ευχαριστώντας των Περιφερειάρχη Αττικής

Τις ευχαριστίες του προς την Περιφέρεια εξέφρασε και ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γ. Μαθιόπουλος, εκφράζοντας τη συγκίνησή του γιατί «μετά από 17 χρόνια», όπως ανέφερε, το ΕΚΑΒ προμηθεύεται νέα ασθενοφόρα, τα οποία είναι πολύτιμα εργαλεία για το έργο των διασωστών.

Γ. Πατούλης: «Αξιοποιούμε τους πόρους του ΕΣΠΑ για καλύτερη θωράκιση της υγείας των πολιτών»

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης, αφού ευχαρίστησε τον Υπ. Υγείας Θ. Πλεύρη και όλη την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, καθώς και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Ν. Παπαευσταθίου για την εποικοδομητική συνεργασία, χαρακτήρισε το ΕΚΑΒ «βασικό επιχειρησιακό βραχίονα του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) στο πεδίο της παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής πρωτοβάθμιας βοήθειας και περίθαλψης στη χώρα μας».

«Οι πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ δεν είναι ούτε εύκολες, ούτε αυτονόητες» σημείωσε. Αναφερόμενος, δε, στην προμήθεια των ασθενοφόρων, επισήμανε ότι το έργο εντάχθηκε το 2017, αλλά η διαδικασία δεν προχώρησε με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να μην καταλήξει σε ανάδοχο λόγω προσφυγών των συμμετεχουσών οικονομικών φορέων. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες για αποδοτικότερες υπηρεσίες υγείας, δημιουργούν αυξημένες απαιτήσεις ανανέωσης του στόλου των οχημάτων του ΕΚΑΒ, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στις άλλες πρωτοβουλίες στήριξης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της Αττικής από την Περιφέρεια Αττικής, όπως η προμήθεια 20 Μοτοσικλετών Ταχείας Ανταπόκρισης, συνολικής αξίας «277.649,50€» στο ΕΚΑΒ, με χρηματοδότηση επίσης από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, η χρηματοδότηση 8 Κινητών Μονάδων Άμεσης Επέμβασης, η αναβάθμιση του εξοπλισμού των νοσοκομείων, αλλά και γενικότερα η ενίσχυση του συστήματος υγείας με πρόσληψη επικουρικού προσωπικού 1700 γιατρών και νοσηλευτών λόγω covid. Παράλληλα επικαλέστηκε και την πρόσφατη συνεργασία της Περιφέρειας με το ΕΚΑΒ κατά την κακοκαιρία, για τη μεταφορά νεφροπαθών που είχαν εγκλωβιστεί, με  ειδικά οχήματα της Περιφέρειας.

Ευχαρίστησε, δε, ιδιαίτερα τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας και προσωπικά τον Προϊστάμενο Δ. Δρόση για τις υπηρεσίες τους και τη συμβολή τους στην όλη προσπάθεια.

Check Also

ΕΚΑΒ: Εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς

Το ΕΚΑΒ, στo πλαίσιo της «Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς» (#worldrestartaheart) στις 16 Οκτωβρίου 2023, προσκαλεί …