Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / 400 φάρμακα ευρείας χρήσης σε έλλειψη στην Αττική

400 φάρμακα ευρείας χρήσης σε έλλειψη στην Αττική

Για ελλείψεις 400 φαρμάκων ευρείας χρήσης από τα φαρμακεία κάνουν λόγο οι φαρμακοποιοί της Αττικής. Οι εν λόγω ελλείψεις αφορούν σε  παυσίπονα, αντιβιοτικά, αντιδιαβητικά, αντιεπιληπτικά, αντιπηκτικά, αντικαταθλιπτικά κ.λπ.

«Οι ελλείψεις φαρμάκων, δυστυχώς, συνεχίζονται και αυξάνονται. Αυτή τη στιγμή, λείπουν περισσότερα από 400 φάρμακα πρώτης ανάγκης, με αποτέλεσμα ασθενείς και φαρμακοποιοί να κάνουν αγώνα δρόμου μήπως μπορέσουν και εξασφαλίσουν κάποια από αυτά. Οι ελλείψεις αφορούν σε αναντικατάστατα φάρμακα, όπως παυσίπονα, αντιβιοτικά, αντιδιαβητικά, αντιεπιληπτικά, αντιπηκτικά, αντικαταθλιπτικά κ.ά», αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, σημειώνοντας ότι η Πολιτεία, παρ’ όλες τις επανειλημμένες αναφορές των φαρμακοποιών, δεν έχει προβεί σε καμία ουσιαστική ενέργεια.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής καλεί το Υπουργείο Υγείας και τον Ε.Ο.Φ. να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την ομαλή τροφοδότηση των φαρμακείων, προειδοποιώντας ότι τα 400 αυτά φάρμακα πρώτης ανάγκης είναι δυσεύρετα εξαιτίας των παράλληλων εξαγωγών, κατά τις οποίες εξάγονται στο εξωτερικό σε καλύτερες τιμές.

Check Also

ΠΙΣ: Ζητά άμεση κατάργηση της διάταξης περί συστέγασης ιατρείων και ινστιτούτων αισθητικής / διαιτολογικών γραφείων

Την άμεση κατάργηση της διάταξης που προβλέπει τη συστέγαση των ιατρείων με κέντρα αισθητικής, καταστήματα …