Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / 15 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα – ένας ακόμη θάνατος σήμερα στην Ελλάδα

15 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα – ένας ακόμη θάνατος σήμερα στην Ελλάδα

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από τον Λοιμωξιολόγο και Διευθυντή Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχο Δημήτρη Χατζηγεωργίου 15 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2834, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 616 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1466 (51.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 9 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To  95.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 163 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 46 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 128.525 κλινικά δείγματα.

Check Also

Συστάσεις από τον ΕΟΔΥ για την εποχική γρίπη

Η χώρα μας, όπως και πολλές άλλες χώρες του Βορείου Ημισφαιρίου, βρίσκεται πλέον σε περίοδο …