Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συνέδρια / Εκδηλώσεις / 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας, στις 31 Μαΐου – 3 Ιουνίου

14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας, στις 31 Μαΐου – 3 Ιουνίου

Η Ελληνική Εταιρεία Μαιευτικής και Γυναικολογίας (ΕΜΓΕ) διοργανώνει και φέτος, όπως κάθε τρία χρόνια, το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαΐου έως 3 Ιουνίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η Επιστημονική Επιτροπή, έχοντας ως κύριο μέλημα την πλήρη ενημέρωση στις αλματώδεις εξελίξεις στον τομέα της Μαιευτικής – Γυναικολογίας, αλλά και όλων των υποειδικοτήτων αυτής, έχει φροντίσει για την κατάρτιση ενός προγράμματος, εξαιρετικά υψηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος, το οποίο θα αποτελείται από Στρογγυλά Τραπέζια, Κλινικά Φροντιστήρια, Ελεύθερες και ηλεκτρονικά Αναρτημένες Ανακοινώσεις (e-Posters), αλλά και Δορυφορικά Συμπόσια και Διαλέξεις, Meet the Experts κ.λπ.

Οι διεθνούς φήμης Έλληνες και ξένοι προσκεκλημένοι ομιλητές θα μεταφέρουν το «Νέο Γίγνεσθαι», με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις στη Μαιευτική Γυναικολογία και στις εξειδικεύσεις της.

Οι τέσσερις υποειδικότητες που συμμετέχουν στο Συνέδριο είναι οι Ελεύθεροι επαγγελματίες ή ιδιωτικές κλινικές, Ιατροί ΕΣΥ, Πανεπιστημιακοί και Ειδικευόμενοι.

Στόχοι του Συνεδρίου είναι:

 • H ενημέρωση πάνω στα νεότερα δεδομένα της ειδικότητας (κατευθυντήριες οδηγίες, ιατρική βασισμένη σε ενδείξεις), με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας στην καθημερινή μας πρακτική.
 • Η εκπαίδευση σε σύγχρονες τεχνικές
 • Η συνάντηση και η ανταλλαγή απόψεων με τους συναδέλφους σε επίμαχους τομείς
 • Η ευκαιρία βήματος στους νέους γιατρούς της ειδικότητας

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα γίνει παρουσίαση των ακόλουθων νέων επιστημονικών δεδομένων, αναφερόμενων και στις τέσσερις υποειδκότητες της Μαιευτικής και Γυναικολογίας:

 1. Νέα μέθοδος μη επεμβατικού προγενετικού ελέγχου
 • Παγώνοντας τον χρόνο (η συνδρομή της κρυοσυντήρησης στην εξέλιξη της γονιμότητας)
 • Το λαπαροσκοπικό περιβάλλον και η συμπεριφορά των καρκινικών κυττάρων (αναφορά στην παρουσίαση του κ. M.Canis)
 • Η γνώστη του γονιδόματος (αναφορά στην παρουσίαση του κ. St. Antonaraki).
 1. Έμφαση στην εκπαίδευση
 • Πώς μπορείς να γράψεις μία κλινική μελέτη
 • Εκπαίδευση ειδικευόμενων και η προσπάθεια consensus των ειδικών της Ευρώπης για ένα κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
 1. Μείωση της αυξημένης τάσης των καισαρικών τομών στην Ελλάδα (μία πρωτοβουλία της ΕΜΓΕ)
 • Π.Ο.Υ. : Ανάλυση της καισαρικής στη χώρα
 • Παράγοντες που επηρεάζουν το πάγιο ποσοστό των καισαρικών τομών και προτάσεις για τη μείωσή τους
 • Η τυχαιοποιημένη μελέτη παρέμβασης της ΕΜΓΕ για την μείωση των καισαρικών τομών.

«Είναι μεγάλη μας χαρά που, για μία ακόμη χρονιά, η Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία διοργανώνει το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας στην Αθήνα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους τους εμπλεκόμενους να ενημερωθούν για όλα τα νέα επιστημονικά δεδομένα στον τομέα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας, αλλά και να συζητήσουν για όλα τα μείζονος σημασίας θέματα στους επίμαχους κλάδους», σημείωσε ο κος Δ. Λουτράδης, Πρόεδρος ΕΜΓΕ, Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής Α’ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα.

Check Also

Εμβολιασμός στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας: Οι συστάσεις της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας

Η κύηση θεωρείται παράγοντας Υψηλού Κινδύνου νόσησης από SARS-CoV-2, γι’ αυτό και η ΕΜΓΕ συστήνει …