Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών, την Τρίτη 15 και Τετάρτη 16 Νοεμβρίου2

11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών, την Τρίτη 15 και Τετάρτη 16 Νοεμβρίου2

Το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών, ο μεγαλύτερος θεσμός διαλόγου μεταξύ ασθενών και εταίρων της Υγείας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 και Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, στο ξενοδοχείο Divani Caravel (Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα 161 21| Αίθουσα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”).

Στον θεσμό που, για πάνω από μία δεκαετία, συγκεντρώνει μέλη πλέον των 90 Συλλόγων Ασθενών από όλη την Ελλάδα, θα παρευρεθούν και τη φετινή χρονιά εκπρόσωποι της Πολιτείας, του Ακαδημαϊκού και Επιστημονικού Κλάδου, σε μια προσπάθεια να χαρτογραφηθούν ολιστικά οι κυριότερες προκλήσεις στον τομέα της Υγείας.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας θα παρουσιάσει για πρώτη φορά, δύο μελέτες πολιτικής υγείας που διεξήχθησαν το 2022.

Στην πρώτη ενότητα του Συνεδρίου θα παρουσιαστεί η πρώτη εκτεταμένη έρευνα στη χώρα μας για τον προσδιορισμό του επιπέδου εγγραμματοσύνης υγείας του ελληνικού πληθυσμού, ενώ η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει παρουσίαση μελέτης για την αξιολόγηση του ρόλου των εκπροσώπων των ασθενών στη λήψη αποφάσεων πολιτικής υγείας στην Ελλάδα, με έμφαση στη διαδικασία αξιολόγησης τεχνολογιών υγείας (ΗΤΑ).

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με παρουσίαση ντοκιμαντέρ μικρού μήκους σε πρώτη πανελλαδική μετάδοση, το οποίο θα αναδείξει σε πρώτο πρόσωπο τις αληθινές ιστορίες των χρόνιων ασθενών και φροντιστών, αποτελώντας το εφαλτήριο για τον παραγωγικό διάλογο που θα ακολουθήσει μεταξύ των πολιτών και της Πολιτείας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου πατώντας εδώ.

Παρακολουθήστε το Συνέδριο διαδικτυακά είτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου, είτε στους ακόλουθους συνδέσμους: Facebook και YouTube. 

Με την ευγενική υποστήριξη:
Χρυσοί Υποστηρικτές: AstraZeneca Greece, MSD Greece
Ασημένιοι Υποστηρικτές: Janssen Cilag, Gilead, Vianex
Βασικοί Υποστηρικτές: Amgen Hellas, Bayer Hellas, Boehringer Ingelheim Hellas, Bristol Myers Squibb, Chiesi Hellas, Elpen, Genesis Pharma, GlaxoSmithKline Greece, Medtronic Hellas , Novo Nordisk Hellas, Pfizer Hellas, Pharmaserve – Lilly, Roche Hellas, Sanofi – Aventis
Υποστηρικτές: Takeda Hellas, WinMedica

Check Also

Patient Hub Networking: Η εκπαίδευση των Ασθενών, γέφυρα για τη Δημοκρατία στην Υγεία

Η συνεχής εκπαίδευση των ασθενών μέσα από προγράμματα εγγραμματοσύνης που θα τους καταστήσουν patient experts, …