Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συνέδρια / Εκδηλώσεις / 1ο Συνέδριο περί Βιο-ομοειδών Φαρμάκων στην Ελλάδα, στις 30 Οκτωβρίου

1ο Συνέδριο περί Βιο-ομοειδών Φαρμάκων στην Ελλάδα, στις 30 Οκτωβρίου

Αύριο ξεκινά για πρώτη φορά στη χώρα μας ο διάλογος με αποκλειστικό θέμα την πρόσβαση και την αξία των βιο-ομοειδών φαρμάκων στο ελληνικό Σύστημα Υγείας, με τη διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου Πολιτικών Υγείας για τα Βιo-ομοειδή, με τίτλο “Conference on Biosimilars: The Value of Biosimilars & Market Access Issues in the Greek Healthcare System”. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 30 Οκτωβρίου, στο Gazarte, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Υγείας, Γιώργου Γιαννόπουλου.

Τα βιο-ομοειδή φάρμακα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κλινικής πρακτικής σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε., προσφέροντας πρόσθετες θεραπευτικές επιλογές με χαμηλότερο κόστος και συμβάλλοντας στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των θεραπειών από το Σύστημα Υγείας. Ως εκ τούτου, το Συνέδριο θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει την ευρωπαϊκή εμπειρία και να διερευνήσει τη θέση των βιο-ομοειδών στα θεραπευτικά πρωτόκολλα, το ρόλο τους στη διαπραγμάτευση, θέματα τιμολόγησης και αποζημίωσης των βιο-ομοειδών και τα οφέλη τους για τους ασθενείς και το Σύστημα Υγείας. Σκοπός του διαλόγου είναι να αναζητηθούν οι βέλτιστες πρακτικές για την πρόσβαση των βιο-ομοειδών στο ελληνικό Σύστημα Υγείας και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που διαμορφώνονται στη συγκεκριμένη αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, 20 διακεκριμένοι ξένοι και Έλληνες ομιλητές θα τοποθετηθούν πάνω σε καίρια ζητήματα χάραξης πολιτικής για την αύξηση της χρήσης των βιο-ομοειδών, με τρόπο που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του Συστήματος Υγείας και την ομαλότητα της εγχώριας αγοράς.

Συγκεκριμένα, η συζήτηση θα κινηθεί γύρω από τις εξής κύριες θεματικές:

  • Βιο-ομοειδή: Παρουσίαση της μέχρι τώρα εμπειρίας και διερεύνηση των μελλοντικών προκλήσεων
  • Πολιτικές Υγείας για την αύξηση της χρήσης των βιο-ομοειδών
  • Ανταλλαξιμότητα: Η άποψη των Επαγγελματιών Υγείας και των Φορέων χάραξης πολιτικής υγείας για τη θέση των βιο-ομοειδών στα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Χορηγός του Συνεδρίου είναι η εταιρεία IQVIA, ενώ υποστηρικτές οι εταιρείες AMGEN και GENESIS PHARMA.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο μπορείτε στην ιστοσελίδα: http://www.biosimilarsconference.gr/

Check Also

Reputation Pharma 2023: Μεγάλη αναγνώριση του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας, χάρη και στην πανδημία

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το συνέδριο Reputation Pharma 2023 με τίτλο: «Η φήμη …