Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συνέδρια / Εκδηλώσεις / 1ο Διεθνές Συνέδριο για την Αστική Υγεία και τη Βιωσιμότητα στις 29 και 30 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη

1ο Διεθνές Συνέδριο για την Αστική Υγεία και τη Βιωσιμότητα στις 29 και 30 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη

Την έναρξη ενός ανοιχτού διαλόγου με την κοινωνία και τους φορείς της, με κύριο θέμα την προώθηση της Δημόσιας Υγείας και της Βιωσιμότητας στις πόλεις σηματοδοτεί το 1o Διεθνές Συνέδριο για την Αστική Υγεία και τη Βιωσιμότητα (Τhe White Tower Forum on Urban Health and Sustainability).

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί υβριδικά στις 29 και 30 Ιουνίου, στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, στη ΔΕΘ HELEXPO, με τίτλο: «Η μετά COVID 19 εποχή. Υγιείς, βιώσιμες πόλεις: Προκλήσεις, δυνατότητες και προοπτικές», και διοργανώνεται από το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής-Ερευνητική Δομή HERACLES, το Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το φόρουμ διαλόγου θα επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση, θέτοντας ζητήματα που αφορούν τη βελτίωση της ζωής στις πόλεις, αλλά και τον ίδιο τον μετασχηματισμό της κοινωνίας, και διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κόμβου για την Αστική Υγεία και του επιστημονικού προγράμματος Urbanome.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης: «Στόχος μας είναι να διατυπωθούν σ αυτό το Forum απόψεις για τον μετασχηματισμό των πόλεων έτσι ώστε να προωθούν τη Δημόσια Υγεία, την ευεξία και ταυτόχρονα να είναι βιώσιμες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η βιωσιμότητα είναι ο οδικός χάρτης που έχουμε για να προσανατολιστούμε και να προσδιορίσουμε το μέλλον μας ως κοινωνία, αλλά και να κληροδοτήσουμε ποιότητα ζωής και για τις επόμενες γενιές. Αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, της δουλειάς μας, του πολιτισμού μας, ακόμη και το πώς θέλουμε να διαχειριζόμαστε την πληροφορία. Γιατί η πληροφορία είναι ένας σημαντικός ανανεώσιμος πόρος. Τα θέματα της ψηφιοποίησης, των δεξιοτήτων σε αυτήν την υγιή και βιώσιμη πόλη που διαμορφώνουμε είναι μια σημαντική παρακαταθήκη για τη νέα γενιά και ταυτόχρονα μια διασφάλιση για τις παλαιότερες. Κι αυτό ακριβώς είναι το διακύβευμα: όχι μόνο να ζήσουμε εμείς καλύτερα, αλλά να κληροδοτήσουμε μια καλύτερη μοίρα στην επόμενη γενιά, στα παιδιά μας».

Όλες οι εργασίες του Συνεδρίου έχουν ελεύθερη συμμετοχή και, παράλληλα, θα μεταδίδονται με livestreaming. Στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» στη ΔΕΘ HELEXPO, όπου θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο, θα λειτουργούν συσκευές καθαρισμού του αέρα και θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Check Also

Κέντρο Αριστείας για τη Θεραγνωστική του καρκίνου στο ΕΙΕ υπό τη διεύθυνση του Δ. Σαρηγιάννη

«Το πραγματικό στοίχημα είναι  το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών να είναι ένας καταλύτης για την επέκταση …