Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Όμιλος Chiesi: 3 εκατ. ευρώ για την πανδημία στην Ιταλία – Σημαντικές δωρεές στο ΕΣΥ από τη Chiesi Hellas

Όμιλος Chiesi: 3 εκατ. ευρώ για την πανδημία στην Ιταλία – Σημαντικές δωρεές στο ΕΣΥ από τη Chiesi Hellas

Ως Benefit Corporation, ο Όμιλος Chiesi δεσμεύεται να έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία μέσω της επιχειρηματικής του δραστηριότητας. Σε αυτό το κλίμα, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ταμείου 3 εκατομμυρίων ευρώ για τη αντιμετώπιση της κρίσης στην Ιταλία. Αυτά τα χρήματα προορίζονται για μια σειρά ενεργειών, όπως δωρεές εξοπλισμού ατομικής προστασίας, ειδικών αναπνευστήρων και αντισηπτικού gel, ανταποκρινόμενοι σε αιτήματα νοσοκομείων και άλλων υγειονομικών φορέων. Ο Όμιλος επίσης έχει δωρίσει φάρμακα για αναπνευστικές παθήσεις σε νοσοκομεία της Κίνας και της Ιταλίας.

Επιπλέον, η Chiesi δημιούργησε μια διαδικασία όπου οι άνθρωποί της στην Ιταλία προσφέρουν «εικονικές» ώρες εργασίας σε μια ένωση εθελοντών της Πάρμα για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων. Οι προσφερόμενες αυτές δεδουλευμένες ώρες μετατράπηκαν στη συνέχεια σε χρηματική δωρεά, η οποία διπλασιάστηκε ως ποσό από τον Όμιλο Chiesi. Ήδη μέσα σε δύο εβδομάδες έχουν συγκεντρωθεί περίπου 70.000€!

«Ως απάντηση σε αυτή την πρωτοφανή παγκόσμια κρίση της υγείας, η Chiesi παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της για καλύτερη ποιότητα ζωής των ασθενών, των εργαζομένων και των συνεργατών της, προστατεύοντας παράλληλα την υγεία και την ευημερία τους. Αυτό αποτελεί τον πυρήνα όλων των αποφάσεων του Ομίλου αναφορικά με την πανδημία», δήλωσε ο Ugo Di Francesco, CEO του Ομίλου Chiesi. «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που κατορθώσαμε να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη παραγωγή και προμήθεια των φαρμάκων μας στα νοσοκομεία, στους γιατρούς και στους ασθενείς που βασίζονται σε αυτά. Ως φαρμακευτικός όμιλος, αξιοποιούμε την τεχνογνωσία, τους πόρους και τα υλικά που έχουμε διαθέσιμα ώστε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατόν στους επαγγελματίες υγείας παγκοσμίως ενώ εξετάζουμε τρόπους για να αυξήσουμε τη συνεισφορά μας, καθώς οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με όλους τους συνεργάτες μας και όλους τους φορείς, τοπικούς, εθνικούς ή περιφερειακούς σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να τους υποστηρίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Είναι τιμή μας που μπορούμε να συνδράμουμε στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης που δημιούργησε η πανδημία. Καθώς αυξάνουμε τις πρωτοβουλίες μας για την προστασία των ανθρώπων μας και των ασθενών μας, θέτουμε πάντα ως προτεραιότητα την ασφάλειά τους», δήλωσε ο Alberto Chiesi, Πρόεδρος του Ομίλου Chiesi. «Είμαι βαθύτατα υπερήφανος για την αφοσίωση που επέδειξαν οι άνθρωποι της Chiesi σε αυτές τις δύσκολες ώρες, και θα ήθελα να τους εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου».

«Η Chiesi Hellas, κάνοντας πράξη το όραμα και τις δεσμεύσεις του Ομίλου, ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα μας προσφέροντας τη βοήθειά της με ποικίλους τρόπους», δήλωσε ο Σταύρος Γ. Θεοδωράκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Chiesi Hellas. «Μέχρι τώρα, έχουμε ανταποκριθεί σε αίτημα του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για την υποστήριξη της Πνευμονολογικής Κλινικής και της Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων, με τη δωρεά 7 monitor τύπου Η8 για την σωστή παρακολούθηση των βαρέως πασχόντων ασθενών με λοίμωξη από SARS-CoV-2, καθώς και με 300 αεροθαλάμους για τη χορήγηση εισπνεόμενων φαρμάκων, σε ασθενείς με COVID-19. Επιπλέον, σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία έχουμε συνδράμει τις κύριες πνευμονολογικές κλινικές των νοσοκομείων της χώρας με τη δωρεά αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας. Τέλος, εμπλουτίσαμε τη διαδικτυακή καμπάνια ενημέρωσης για τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια “#happyBREATHday με επιπλέον ενημερωτικά βίντεο από ειδικούς Πνευμονολόγους αναφορικά με την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, απευθυνόμενοι πλέον όχι μόνο στους ασθενείς με ΧΑΠ, αλλά και στον γενικότερο πληθυσμό. Το σύνολο του ενημερωτικού υλικού είναι διαθέσιμο μέσω Facebook και YouTube, αλλά και στο επίσημο site της καμπάνιας. Ως εταιρεία Benefit Corporation, αλλά και ως υπεύθυνοι πολίτες, θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε με τον καλύτερο τρόπο στις έκτακτες ανάγκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, με γνώμονα την προάσπιση της υγείας, των ασθενών και των ανθρώπων της Chiesi».

Check Also

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ψάχνουμε λύση για δωρεάν απογευματινά χειρουργεία σε κάποιες κατηγορίες ασθενών

“Κοιτάζουμε να εκταμιεύσουμε ένα ποσό, το οποίο θα μπορέσει να δώσει τη δυνατότητα στο κράτος …