«Είναι κρίσιμη η κατάσταση όχι υγειονομικά, αλλά ως προς την περίοδο που εμφανίζεται το 2ο κύμα», σύμφωνα με τον Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπο Γώγο, καλώντας όλους να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε τη διασπορά της νόσου.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, η πανδημία συνεχίζεται με μια μεγάλη παγκόσμια διασπορά και το βασικό φορτίο στην παρούσα φάση το σηκώνουν οι ΗΠΑ. Η έξαρση των κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο, σχετίζεται με την άρση των περιοριστικών μέτρων και την χαλάρωση που παρατηρήθηκε.
Ο κ. Γώγος είπε ότι με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι και 3 Σεπτεμβρίου, έχουμε 841 εισαγόμενα κρούσματα, δηλαδή ένα ποσοστό 13% επί του συνόλου, ενώ σημαντικό στοιχείο είναι ότι 30% των ασθενών που νόσησαν από τον νέο κορονοϊό είναι ασυμπτωματικοί.
Health Update Health Update