Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Χαμόγελο του Παιδιού: «Πες μου ότι σου κάνουν bullying…»

Χαμόγελο του Παιδιού: «Πες μου ότι σου κάνουν bullying…»

Δεν χρειάζεται ένα παιδί να είναι στο σχολείο για να δεχτεί εκφοβισμό. Δυστυχώς, λόγω της πανδημίας και των αμέτρητων ωρών που περνούν στο διαδίκτυο, τα παιδιά βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωπα με τον κίνδυνο του διαδικτυακού εκφοβισμού (cyberbullying ).

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», προσπαθώντας να αναδείξει το αυξανόμενο πρόβλημα, δημιούργησε το video «Πες μου ότι σου κάνουν Bullying», για να δώσει στα παιδιά που βιώνουν αυτή τη φρίκη μία διέξοδο. Τους καλεί να επικοινωνήσουν άμεσα με τη Γραμμή SOS 1056 ή με το Chat 1056 (24 ώρες καθημερινά και δωρεάν, ανώνυμα), όπου απαντούν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, για να βρουν μαζί τον τρόπο να σταματήσει να τους πονάει η κατάσταση που βιώνουν.

Η ιδέα και τα λόγια του video προέρχονται από τους μαθητές-εθελοντές του Οργανισμού «To Χαμόγελο του Παιδιού», τους YouSmilers, που προσπαθούν να δώσουν την πραγματική διάσταση του φαινομένου με λόγια σκληρά, που όμως, δυστυχώς, αποτελούν μέρος της ζωής κάποιων παιδιών.

Το video δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της σχολικής καμπάνιας «Μίλα Τώρα», η οποία είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, και πραγματοποιείται για 8η συνεχή χρονιά, καλώντας σχολεία και μαθητές από όλη την Ελλάδα να στείλουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό.

Δείτε το video εδώ:

 

Check Also

Roche Hellas: Εθελοντική συμμετοχή στην Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά 2021

Οι εργαζόμενοι της Roche Hellas και της Roche Diagnostics Hellas συμμετείχαν εθελοντικά για άλλη μια …