Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων-Υπνωτήριο του ΟΚΑΝΑ στο κέντρο της Αθήνας επισκέφθηκε ο Θάνος Πλεύρης

Το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων-Υπνωτήριο του ΟΚΑΝΑ στο κέντρο της Αθήνας επισκέφθηκε ο Θάνος Πλεύρης

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, Θανάση Θεοχάρη, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων-Υπνωτήριο του ΟΚΑΝΑ, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Υπουργός Υγείας συνομίλησε με τους ωφελούμενους που φιλοξενούνται στη δομή, τονίζοντάς τους ότι το Υπουργείο Υγείας θα βρίσκεται δίπλα τους, όπως πάντα, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.
Ο κ. Πλεύρης συζήτησε με τους εργαζόμενους για τις συνθήκες κατά τη διάρκεια της νύχτας και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν.

Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Θεοχάρης ενημέρωσε τον Υπουργό Υγείας πως όλες οι δομές φιλοξενίας και κέντρα ημέρας του ΟΚΑΝΑ είναι σε επιφυλακή και λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, στο κέντρο της Αθήνας, στη Δυτική Αττική και τη Θεσσαλονίκη, για να φροντίσουν άστεγους και εξαρτημένους πολίτες.
Την Κυριακή επισκέφθηκαν το Κέντρο Ημέρας της Αθήνας και προστατεύτηκαν από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες 210 άτομα, ενώ στο Υπνωτήριο κοιμήθηκαν 52 άτομα. Μεταφέρθηκαν σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ άστεγοι και εξαρτημένα άτομα από διάφορα σημεία της Αθήνας, μέχρι και αργά τη νύχτα.

Από χθες και για τις επόμενες ημέρες των δύσκολων καιρικών συνθηκών, κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ παρέχουν τη δυνατότητα μεταφοράς των ατόμων που κάνουν χρήση ουσιών και διαβιούν στους δρόμους της Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, στο Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων-Υπνωτήριο του ΟΚΑΝΑ στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στο Κέντρο Ημέρας- Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας του ΟΚΑΝΑ στο Ίλιον, αντίστοιχα.

Στη δομή παρασχέθηκαν η απαραίτητη ιατρονοσηλευτική φροντίδα και υποστήριξη, σίτιση, ιματισμός, φροντίδα υγιεινής και φιλοξενία.

Check Also

«Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV»: Προγραμματική συμφωνία ΕΚΠΑ και Υπουργείου Υγείας

Υπογράφηκε στις 14 Μαρτίου προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών (ΕΚΑΡ) του Εργαστηρίου …