Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα συζήτησαν Πατούλης και Κουντουρά

Την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα συζήτησαν Πατούλης και Κουντουρά

Σε συνάντηση που είχαν στις 23 Μαΐου, στο Υπουργείο Τουρισμού, ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, και η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, εξέτασαν από κοινού τρόπους συνεργασίας, με στόχο την ενίσχυση και ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών.

Συζητήθηκε το πλαίσιο χάραξης εθνικής στρατηγικής για τη διαμόρφωση του ανταγωνιστικού προφίλ και της διεθνούς προβολής των πακέτων Ιατρικών Υπηρεσιών Τουρισμού, με τον κ. Πατούλη να επισημαίνει πως η Ελλάδα διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά του Τουρισμού Υγείας.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ πρότεινε να προχωρήσουν συνέργειες διεθνών φορέων, μεταξύ των οποίων το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών για τη δικτύωση και ένταξη των υφιστάμενων και νέων clusters, ώστε να υπάρξει ένας κεντρικός συντονισμός για την προβολή της χώρας. Ο ίδιος ενημέρωσε την κα Κουντουρά πως υπάρχουν πολλές δυνατότητες συνεργασίας με Έλληνες ομογενείς του εξωτερικού, ενώ η Υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την θερμή της υποστήριξη σε πρωτοβουλίες και δράσεις προώθησης και προβολής της χώρας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού για τη δυναμικά αναπτυσσόμενη μορφή Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, «Πιστεύουμε και στηρίζουμε τις συνέργειες με το κεντρικό κράτος για εποικοδομητικά αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και, σε συνεργασία με σημαντικές δυνάμεις από τον κλάδο της Υγείας και του Τουρισμού, με σταθερά και ουσιαστικά βήματα, ευελπιστούμε ότι θα τοποθετήσουμε τη χώρα μας στον χάρτη της νέας αυτής αγοράς. Η Ελλάδα διαθέτει υψηλό επιστημονικό δυναμικό, ενώ οι ιατρικές υπηρεσίες του τομέα Υγείας έχουν από τα πλέον υψηλά στάνταρντ παγκοσμίως».

Check Also

Επιδημίες του χειμώνα: Οι πολίτες ρωτούν, οι ειδικοί ιατροί απαντούν

Την ανάγκη να εντατικοποιηθεί ο εμβολιασμός κατά της γρίπης και, αντίστοιχα, και κατά του Covid- …