Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Εγκαινιάστηκε το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης του ΙΣΘ

Εγκαινιάστηκε το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης του ΙΣΘ

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου, τελέστηκαν τα εγκαίνια του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ΝΠΙΔ, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε και σχετική ημερίδα ενημέρωσης.

Την έναρξη της ημερίδας κήρυξε ο Πρόεδρος του ΙΣΘ, κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ενώ  συμμετείχαν με εισηγήσεις τους εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΑ-ΙΣΘ ΝΠΙΔ, του ΙΣΘ, καθώς και διακεκριμένοι εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού χώρου.

Ειδικότερα,  στις εισηγήσεις δόθηκε έμφαση στα ακόλουθα σημεία:

  • Το ΤΕΑ-ΙΣΘ ΝΠΙΔ είναι το πρώτο ταμείο επαγγελματικής ασφάλισης των ιατρών.
  • Μπορούν να υπαχθούν στο Ταμείο υγειονομικοί από όλη την Ελλάδα.
  • Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στο ΔΣ του ΤΕΑ-ΙΣΘ ΝΠΙΔ.
  • Το ΤΕΑ-ΙΣΘ ΝΠΙΔ είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Συνεπώς, οι αποδόσεις των επενδύσεων αποδίδονται εξ ολοκλήρου στα μέλη-ασφαλισμένους του (σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει με τις κερδοσκοπικού χαρακτήρα ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες).
  • Το ΤΕΑ-ΙΣΘ ΝΠΙΔ πρωτοπορεί, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια της πληροφόρησης των μελών του, μέσω του ατομικού συστήματος ηλεκτρονικής πληροφόρησης. Με προσωπικούς κωδικούς, μπορεί το κάθε μέλος, όποτε θέλει και όσο συχνά θέλει, να έχει πρόσβαση σε επικαιροποιημένα σημαντικά στοιχεία (π.χ. η αναλυτική σύνθεση των επενδύσεων του ΤΕΑ-ΙΣΘ ΝΠΙΔ και η καθημερινή τους αποτίμηση, ο αναλυτικός λογαριασμός με το σύνολο των καταβληθέντων εισφορών, οι εκτιμήσεις του ποσού που θα δικαιούται κατά τη συνταξιοδότησή του κ.λπ.).
  • Το Ταμείο υπόκειται σε αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας, που εναρμονίζεται με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες, από τρεις κρατικές Εποπτικές Αρχές (Εθνική Αναλογιστική Αρχή, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) και έλεγχο από ανεξάρτητους φορείς (εξωτερικούς ορκωτούς ελεγκτές / εσωτερικούς ελεγκτές).

Check Also

Εγκαίνια του νέου κτιρίου στέγασης του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους παρέστησαν τη Μεγάλη Τρίτη, 30 …