Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Στέλιος Πέτσας: «Μας ανησυχεί η χαλάρωση που βλέπουμε όλοι γύρω μας»

Στέλιος Πέτσας: «Μας ανησυχεί η χαλάρωση που βλέπουμε όλοι γύρω μας»

Η αύξηση των κρουσμάτων ανησυχεί την κυβέρνηση, η οποία εκτός από τα έκτακτα μέτρα που έλαβε ήδη, εξετάζει και την λήψη επιπλέον μέτρων αν χρειαστεί, καθώς παρατηρείται μία γενικότερη χαλάρωση στην τήρηση των κανόνων προστασίας.

«Δυστυχώς, όταν ανοίξαμε τα σύνορά μας είδαμε ότι άρχισε να αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων στις χώρες της Βαλκανικής. Ενώ ελέγχονται πολύ καλά οι αφίξεις στις άλλες πύλες της χώρας, στα αεροδρόμια και τα λιμάνια, στον Προμαχώνα υπήρχαν πολλά προβλήματα. Για αυτό, πήραμε όλα αυτά τα δραστικά μέτρα. Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους, από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα. Αυτό είναι ένα φρένο στην εισαγωγή κρουσμάτων από τα χερσαία σύνορά μας», ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Η εσωτερική χαλάρωση

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει οποιοδήποτε άλλο μέτρο χρειαστεί και προς τα βόρεια σύνορα, αλλά και προς το εσωτερικό της χώρας.

«Γιατί μας ανησυχεί και η χαλάρωση, που βλέπουμε όλοι γύρω μας. Είναι κατανοητή η κόπωση των συμπολιτών μας μετά από τόσους μήνες μιας πρωτόγνωρης κατάστασης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιτρέψουμε σε αυτήν την κόπωση να μας οδηγήσει σε ένα πολύ μεγάλο λάθος. H χαλάρωση και ο εφησυχασμός είναι πολύ μεγάλο λάθος, γιατί θα το πληρώσουμε και εμείς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα και όλη η κοινωνία.  Χρειάζεται προσοχή, ιδίως τώρα που είμαστε στον Ιούλιο και προσβλέπουμε σε έναν πολύ δυνατό Αύγουστο για τουριστικές αφίξεις που θα δώσουν μία ανάσα στην οικονομία και σε πάρα πολλές χιλιάδες εργαζόμενους και συνανθρώπους μας», τόνισε.

Αύξηση κρουσμάτων αλλά μείωση της θνητότητας

Μιλώντας, τέλος, για τα υπόλοιπα επιδημιολογικά δεδομένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μας και κυρίως στις μονάδες εντατικής θεραπείας, δεν έχουν αυξηθεί, παρά το γεγονός ότι αυξήθηκαν τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα. «Παρακολουθούμε, επίσης, τα δεδομένα διεθνώς. Φαίνεται να έχουμε μία έκρηξη κρουσμάτων, αλλά μία μείωση της θνητότητας, κάτι το οποίο είναι πολύ θετικό», κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Check Also

ΕΟΔΥ: 72 συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει ο ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων …