Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Σε καραντίνα δημοτική ενότητα στην Καστοριά – Επιπλέον περιοριστικά μέτρα σε 5 δήμους

Σε καραντίνα δημοτική ενότητα στην Καστοριά – Επιπλέον περιοριστικά μέτρα σε 5 δήμους

«Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Η κατάσταση είναι ρευστή, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, και είμαστε έτοιμοι για όλα τα μέτρα που θα περιορίσουν την εξάπλωση του ιού», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις εικόνες που είδαμε σήμερα στις τράπεζες, όπου έσπευσαν πολλοί συμπολίτες μας, χωρίς να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. «Δεν μπορούμε για κάθε πολίτη να έχουμε ένα αστυνομικό», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι, με βάση τα δεδομένα από την παρακολούθηση του επιδημιολογικού φορτίου, λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα τοπικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, σε καραντίνα τίθεται η δημοτική ενότητα του δήμου Καστοριάς από σήμερα στις 8 το βράδυ και για 14 ημέρες.

Ακόμη, από σήμερα το βράδυ στις 8 και για 14 ημέρες επιβάλλονται πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις των πολιτών σε 5 δήμους. Πρόκειται για τους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου Ξάνθη και Μύκης.

Τα μέτρα

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των πολιτών από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το επόμενο πρωί.
  • Αναστέλλεται η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για παροχή βοήθειας, μετάβαση σε τελετή και για σωματική άσκηση ή για λόγους κατοικίδιου.
  • Στα σούπερ μάρκετ θα ισχύσει η αναλογία 1 πελάτης ανά 20 τετραγωνικά ελεύθερου χώρου
  • Στις λαϊκές η απόσταση των πάγκων θα πρέπει να είναι 10 μέτρα και όλοι οι πάγκοι θα πρέπει να τοποθετούνται από την ίδια πλευρά του δρόμου.

Για την περίοδο που θα ισχύσουν τα περιοριστικά μέτρα η παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη θα γίνεται αποκλειστικά από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

Η μετάβαση σε τελετή επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση κηδείας και σε συγγενείς πρώτου βαθμού, ενώ οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων επιτρέπεται να τα βγάζουν για 15 λεπτά πέριξ της οικίας τους.

Έχουν ληφθεί, τέλος, μέτρα για την ενίσχυση των δυνατοτήτων περίθαλψης των υγειονομικών μονάδων στις εν λόγω περιοχές.

Check Also

Χαρδαλιάς: «Χρηματοδότηση 7,6 εκατ. ευρώ για έξι δομές αντιμετώπισης άνοιας, alzheimer και αυτισμού»

Στη χρηματοδότηση 7,6 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία Κέντρων Ημέρας Ολικής Φροντίδας (Κ.Η.Ο.Φ.) Ψυχικής Υγείας …

Health Update
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.