Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ασφαλιστικά Ταμεία / Πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον ΕΟΠΥΥ για σύναψη σύμβασης με προσωπικούς ιατρούς

Πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον ΕΟΠΥΥ για σύναψη σύμβασης με προσωπικούς ιατρούς

Σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, προχωρά ο ΕΟΠΥΥ για την σύναψη συμβάσεων με προσωπικούς ιατρούς, ιατρικών ειδικοτήτων Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής και Εσωτερικής Παθολογίας για τον εγγεγραμμένο πληθυσμό. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτημάτων σύναψης σύμβασης προσωπικών ιατρών στο πανελλαδικό δίκτυο συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών προσωπικών ιατρών, παραμένει ανοιχτή έως τις 31/07/2022.

Οι προσωπικοί ιατροί που θα συνάψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ θα παρέχουν στα ιδιωτικά ιατρεία τους ένα σύνολο υπηρεσιών υγείας προς όφελος των πολιτών και του συστήματος υγείας ΠΦΥ.

Ειδικότερα, θα παρέχεται από τον συμβεβλημένο προσωπικό ιατρό υπηρεσίες υγείας όπως:

  • να διαγιγνώσκει θέματα υγείας του ατόμου και να εντοπίζει τις πιθανές αιτίες τους,
  • να επιλύει και να χειρίζεται συνήθη προβλήματα υγείας,
  • να συνδιαχειρίζεται τους χρόνιους ασθενείς και τις διαταραχές ψυχικής υγείας,
  • να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πολυφαρμακίας,
  • να μεριμνά για τη φροντίδα των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία,
  • να διασφαλίζει την παροχή υπηρεσιών ανακουφιστικής-παρηγορητικής αγωγής και φροντίδας,
  • να συντείνει στην ψυχοκοινωνική ευεξία στο πλαίσιο των αναγκών του ασθενούς, της οικογένειάς του και του πληθυσμού μιας γεωγραφικά προσδιορισμένης περιοχής,
  • να συμβάλλει στο συντονισμό και στη συνέχεια της φροντίδας υγείας, στην παραπομπή στα άλλα επίπεδα του συστήματος υγείας και σε εξειδικευμένες υπηρεσίες φροντίδας υγείας,
  • να λαμβάνει, διατηρεί και ανανεώνει το ατομικό ιστορικό υγείας και τις συνήθειες ζωής του ατόμου, που σχετίζονται με αυτήν και να τα καταχωρεί στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας (ΑΗΦΥ), να παραπέμπει σε ιατρούς ειδικοτήτων των Κέντρων Υγείας, τις δημόσιες δομές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παρόχους υπηρεσιών υγείας.
  • να υλοποιεί προγράμματα αγωγής και προαγωγής υγείας στην κοινότητα σε συνεργασία με τα λοιπά μέλη της Ομάδας Υγείας και με τοπικές Αρχές, και άλλους φορείς της κοινότητας. Ο σκοπός και οι στόχοι του κάθε προγράμματος, καθώς και το πλαίσιο συνεργασίας, καθορίζονται με βάση την εκτίμηση αναγκών υγείας της κοινότητας καθώς και τις επιμέρους ανάγκες των συνεργαζόμενων φορέων.
  • να συνταγογραφεί τακτικά μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης,
  • να εκδίδει ιατρικά πιστοποιητικά ως προσωπικός ιατρός για τον εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης του.

Ο ανώτατος εγγεγραμμένος πληθυσμός στον προσωπικό ιατρό ορίζεται σε αναλογία ένας ιατρός ανά 2.000 εγγεγραμμένους πολίτες. Συνεπώς, ο προσωπικός ιατρός, ο οποίος θα συνάψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, θα έχει εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης, από ένα μέχρι 2.000 άτομα «κατά κεφαλήν», και η αποζημίωση καθορίζεται ανάλογα με τον εγγεγραμμένο πληθυσμό και ανά την ηλικιακή ομάδα.

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι για δύο έτη, με δυνατότητα αυτοδίκαιης παράτασης για ένα έτος επιπλέον, εφόσον δεν υπάρξει καταγγελία της από το ένα ή το άλλο συμβαλλόμενο μέρος, και άρχεται από την υπογραφή της και από τα δύο μέρη.

Με στόχο την απλούστευση της διοικητικής διαδικασίας, την απομακρυσμένη πρόσβαση με χρήση ψηφιακών εργαλείων για την εξάλειψη γραφειοκρατικών εμποδίων, η Διεύθυνση Συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ διεκπεραιώνει ψηφιακά τη διαδικασία σύναψης σύμβασης μέσω της εφαρμογής EOPYY.eContracts (ψηφιακές συμβάσεις).

Ο ενδιαφερόμενος προσωπικός ιατρός των ανωτέρω ειδικοτήτων καταθέτει αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικό αίτημα σύναψης σύμβασης στη Διεύθυνση Συμβάσεων ΕΟΠΥΥ μέσω της διαδικτυακής πύλης (ιστοσελίδας https://personaldoctors.eopyy.gov.gr/ ) όπου έχουν αναρτηθεί αναλυτικές οδηγίες.

Check Also

Η Πρωτοβάθμια επί… Προσωπικού

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μπορεί να άργησε μια μέρα, ή κάποιες δεκαετίες καλύτερα, ωστόσο οφείλουμε …