Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / ΠΟΕΔΗΝ: Ποια νοσοκομεία και Κ.Υ. της χώρας έχουν προβλήματα θέρμανσης

ΠΟΕΔΗΝ: Ποια νοσοκομεία και Κ.Υ. της χώρας έχουν προβλήματα θέρμανσης

Καθώς οι θερμοκρασίες στη χώρα αυτή την περίοδο είναι χαμηλές, με νέο κύμα κακοκαιρίας να προβλέπεται το επόμενο διάστημα, η ΠΟΕΔΗΝ θίγει με ανακοίνωσή της το κρίσιμο πρόβλημα της θέρμανσης, με το οποίο έρχονται αντιμέτωπα πολλά νοσοκομεία.

«Παρότι τα περισσότερα νοσοκομεία φαίνεται ότι έχουν επάρκεια σε πετρέλαιο και πολλά έχουν συνδεθεί με φυσικό αέριο, αντιμετωπίζουν προβλήματα είτε επειδή είναι ασυντήρητα τα κλιματιστικά σώματα, είτε επειδή είναι πολύ παλαιά και δεν αποδίδουν.

Υπάρχουν νοσοκομεία που κάνουν οικονομία στο πετρέλαιο για οικονομικούς λόγους. Το ανοίγουν μόνο λίγες ώρες ,με αποτέλεσμα να μην έχουν επαρκή θέρμανση.

Τα κτίρια είναι ασυντήρητα, χωρίς μονώσεις και με σπασμένα παράθυρα. Εξαιτίας αυτών, ακόμη και εάν δουλεύουν τα συστήματα θέρμανσης όλο το 24ωρο, δεν αποδίδουν.

Έχουμε αναφερθεί στην κακή κτιριακή κατάσταση των νοσοκομείων και τις πεπαλαιωμένες υποδομές.

Υπάρχουν Κέντρα Υγείας που δεν έχουν καθόλου θέρμανση. Οι τοπικοί πρατηριούχοι αρνούνται να προμηθεύσουν πετρέλαιο, επειδή καθυστερούν να εξοφληθούν.

Κέντρα Υγείας με κτιριακά προβλήματα και απώλειες θέρμανσης. Χαρακτηριστικό αυτό που συμβαίνει στο ΚΥ Ιάσμου που κινδυνεύουν τα μπόιλερ να ανατιναχθούν», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας με προβλήματα θέρμανσης, βάσει έρευνας της ΠΟΕΔΗΝ:

Γ.Ν. Ευαγγελισμός: Αν και λειτουργεί με κεντρική θέρμανση όλο το 24ωρο, υπάρχει θέμα μόνωσης, γι’ αυτό και δεν αποδίδει η θέρμανση και υπάρχει κρύο.

Γ.Ν. ΚΑΤ: Το νοσοκομείο λειτουργεί με κεντρική θέρμανση, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να ζεστάνουν όλους τους χώρους. Χρειάζεται και μηχανική εγκατάσταση, και το θέμα είναι τεχνικό. Όλο το σύστημα θέλει αλλαγή και για θέρμανση, αλλά και για ψύξη το καλοκαίρι. Το πρόβλημα είναι πολύ ιδιαίτερο.

Ψ.Ν.Α. Δρομοκαΐτειο: Πολλές ημέρες, σε νοσηλευτικά τμήματα υπάρχει έντονο κρύο λόγω βλαβών στα συστήματα θέρμανσης. Το τριήμερο των Θεοφανείων τρία νοσηλευτικά τμήματα ήταν χωρίς θέρμανση και έντονο κρύο.

Γ.Ν. Βόλου: Το νοσοκομείο λειτουργεί με φυσικό αέριο. Όταν γίνεται βλάβη, καθυστερεί η συντήρηση λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Γ.Ν. Λευκάδας: Το νοσοκομείο λειτουργεί με πετρέλαιο, αλλά δεν ανάβει όλες τις ώρες για οικονομία και, έτσι, η ζέστη δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες. Ανάβει 2 ώρες το πρωί και μετά ανάβει και το απόγευμα, αλλά αυτό δεν αρκεί.

Γ.Ν. Μεσολογγίου: Δεν λειτουργούν όλη την ημέρα τα καλοριφέρ. Συνήθως λειτουργούν νυχτερινές ώρες και πρώτες πρωινές, αλλά αυτό δεν αρκεί.

Γ.Ν. Κεφαλονιάς: Το νοσοκομείο λειτουργεί με κεντρική θέρμανση, αλλά δεν ανοίγει όλο το 24ωρο, με αποτέλεσμα να κάνει κρύο και φυσικά να υπάρχουν διαμαρτυρίες.

Γ.Ν. Καραμανδάνειο: Το νοσοκομείο λειτουργεί με κεντρική θέρμανση, αλλά την ανοίγουν μόνο το βράδυ λόγω οικονομίας.

Πανεπιστημιακό Πάτρας: Λειτουργεί με σώματα υγραερίου. Οι χώροι του νοσοκομείου χρειάζονται συντήρηση μεγάλες απώλειες.

Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης: Λειτουργεί με φυσικό αέριο. Υπάρχουν προβλήματα, το κτίριο χρειάζεται συντήρηση.

Γ.Ν. Καλαμάτας: Στον χώρο υποδοχής των επειγόντων περιστατικών δεν επαρκεί η θέρμανση.

Γ.Ν. Κυπαρισσίας: Κάποια τμήματα δεν έχουν επαρκή θέρμανση.

Κ.Υ. Σκιάθου: Δεν έχει καθόλου θέρμανση. Οι πρατηριούχοι της περιοχής αρνούνται να το προμηθεύσουν πετρέλαιο θέρμανσης.

Κ.Υ. Σκοπέλου: Δεν έχει καθόλου θέρμανση. Επίσης οι πρατηριούχοι της περιοχής αρνούνται να προμηθεύσουν πετρέλαιο θέρμανσης.

Κ.Υ. Αριδαίας: Η θέρμανση δεν επαρκεί.

Κ.Υ. Ελευθερούπολης: Είναι πολύ παλιό το κτίριο και δεν επαρκεί η θέρμανση.

Κ.Υ. Ιάσμου: Μεγάλα κτιριακά προβλήματα, έχουν γίνει μόνο μικρές συντηρήσεις. Η σκεπή έχει μεγάλο πρόβλημα και δεν υπάρχει ζεστό νερό καθόλου.

Κ.Υ. Μετσόβου: Χωρίς καθόλου θέρμανση. Είναι σε διαδικασία προμήθειας πετρελαίου.

Κ.Υ. Κόνιτσας: Ανοίγει δύο ώρες την ημέρα λόγω λιγοστού πετρελαίου.

Κ.Υ. Πραμάντων: Δεν έχουν καθόλου θέρμανση, γιατί οι πρατηριούχοι αρνούνται να τους προμηθεύσουν πετρέλαιο. Δίνουν κάθε φορά μικρή ποσότητα πετρελαίου και περιμένουν να εξοφληθούν. Παράπονα από γιατρούς και ασθενείς.

Κ.Υ. Βουτσάρων: Χωρίς θέρμανση λόγω έλλειψης πετρελαίου.

«Είναι επιτακτική η ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων με τη θέρμανση από το Υπουργείο Υγείας», καταλήγουν οι της ΠΟΕΔΗΝ.

Check Also

Κατατέθηκε στη Βουλή το ερανιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας – Οι ποινές για την υπερσυνταγογράφηση

Κατατέθηκε χθες, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στη Βουλή, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο …