Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Περιορισμός μετακινήσεων σε όλη την Ελλάδα – Τι ισχύει από απόψε στις 9 το βράδυ

Περιορισμός μετακινήσεων σε όλη την Ελλάδα – Τι ισχύει από απόψε στις 9 το βράδυ

Από σήμερα το βράδυ τίθενται σε ισχύ οι νέοι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών. Συγκεκριμένα, από τις 21:00 – 05:00 επιτρέπονται μόνο οι απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις και συγκεκριμένα:

  1. για λόγους εργασίας (έχοντας την απαραίτητη βεβαίωση)
  2. για εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας (με απαραίτητη προϋπόθεση την αποστολή sms στο 13033 με κωδικό 1)
  3. για συνοδεία κατοικίδιου ζώου κοντά στην οικία των πολιτών (με απαραίτητη προϋπόθεση την αποστολή sms στο 13033 με κωδικό 6).

Κανονικά delivery και takeaway

Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 – 05.00, έχει διευκρινιστεί ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές. Επίσης, η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

Έλεγχοι για την εφαρμογή της τηλεργασίας

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά την τηλεργασία κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από σήμερα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας. Οι έλεγχοι ξεκίνησαν και θα εντατικοποιηθούν.

Check Also

Πλεύρης: Έρχονται ανακοινώσεις για κλείσιμο φαρμακαποθηκών, μετά τους ελέγχους για παράνομες εξαγωγές

Περί ελέγχων στις φαρμακαποθήκες και προβλεπόμενων ποινών σε περίπτωση ατασθαλιών, αλλά και περί γρίπης και …